Ekim ve meraya elverişli bir sahadır. Bu üç ovadan ilçede başka küçük çapta ovalar bulunmaktadır. Nüfus Durumu: 2017 yılında yapılan ve halen devam eden adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre yapılan Nüfus sayımında İlçe Merkezinde 1.228 ve mahallelerde 1.028 olmak üzere toplam Nüfus 2.656 olarak belirlenmiştir.
Antalya İbradı ne zaman ilçe oldu?
İbradı, Cumhuriyet döneminde 6 Mayıs 1947’de belde (nahiye) olmuş ve 20 Mayıs 1990 yılında 3644 sayılı kanunla tekrar ilçe olmuştur.
Antalya İbradı nasıl bir yer?
İbradı’nın denizden yüksekliği 1050 metredir. İbradı’da yaz aylarında gündüz ortalama sıcaklık 25-30 derece, geceleri ise 10-15 derece arasındadır. Bağcılık, tarım ve hayvancılık, orman ürünleri, kestane ve bal üretimi, ilçenin en önemli geçim kaynağıdır. İbradı; üzümü, pekmezi ve balı ile ünlüdür.
İbradı nereye bağlı?
İbradi, Antalya iline bağlı bir ilçedir. İlçenin adının Arapça ”ibrad” yani “soğuk yer” manasındaki sözcükten geldiği düşünülür.
Örfiye ne demek?
Tekâlif-i örfiye, devletin daim yahut fevkalade ihtiyaçlarının karşılanması için hükümdarın emriyle işlerlik kazanan ve tarh edilen vergilerdir[5] . Osmanlı vergi sistemi içerisinde şer’i vergi kaideleri dışında ortaya çıkan vergiler tekâlif-i örfiye olarak adlandırılmıştı.
Tekalifi Divaniye ne demek?
Kanunnamelere dayandırılmadan tahsil edilen örfi vergilerden devletin bizzat kendisinin tahsil ettiği vergilere “tekalif-i divaniyef, üst düzey yöneticilerin tahsil ettiği vergilere ise “tekalif-i şakkaf adı verilmiştir.
Örfi vergiler ne demek?
Örfi vergiler, geleneklere göre konmuş ve din ayrımı yapılmaksızın herkesten (bütün mükellefler=Raiyyet) yerel ve olağanüstü harcamaları karşılamak için alınan düzensiz vergilerdir[11].