İslam dini, tarih boyunca birçok kişi ve toplum üzerinde derin bir etkisi olan, Allah tarafından Hz. Muhammed aracılığıyla vahiy yoluyla indirilen kutsal kitap Kuran’ı temel alan bir dindir. İslam kelime anlamı olarak “teslimiyet” veya “itaat” anlamına gelir ve inananların, Allah’a tam bir teslimiyet ve itaatten oluşan bir yaşam sürmeleri gerektiğini vurgular.
İslam, birçok prensibe dayanır. Bunlardan biri tevhittir, yani Allah’ın birliği. İnanç esas olarak Allah’a, diğer tanrılara veya putlara tapmamak, sadece Allah’a itaat etmek ve ona inanmak üzerine kuruludur. İslam’a göre, Allah her şeyi yaratmıştır ve her şeye gücü yetendir.
İslam, ahlaki değerlere ve etik kurallarına da büyük önem verir. Adalet, dürüstlük, merhamet, cömertlik ve adalet gibi erdemler İslam’ın temel değerleri arasındadır. İslam’a göre, bu değerler, inananların Allah’a ve diğer insanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlar.
İslam, beş temel ibadeti de içerir. Bu ibadetler namaz, oruç, hac, zekat ve şehadettir. Namaz, müminlerin beş vakit boyunca Allah’a yönelip dua etmelerini içerir. Oruç, Ramazan ayında oruç tutmayı içerir ve müminlerin sabah ezanıyla akşam ezanı arasında yemek ve içmek gibi dünyevi zevklerden uzak durmalarını sağlar. Hac, her yıl Mekke’ye yapılan bir ziyarettir ve müminlerin ibadetlerini yerine getirmeleri için bir fırsattır. Zekat, inananların gelirlerinin bir kısmını fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla vermesini gerektirir. Şehadet ise, insanların inançlarını ifade etmek ve Müslüman olduklarını beyan etmek için “La ilahe illallah Muhammedun Resulullah” demelerini içerir.
Sonuç olarak, İslam bir din olarak, Allah’a inanç ve ona tam bir teslimiyetle yaşamaya dayanan bir dindir. Adalet, ahlak ve ibadet gibi temel değerler üzerinde yükselir ve inananlara merhamet, sevgi ve bilgelikle birlikte bir yaşam sürmeleri gerektiğini öğütler.
Allah’a neden Rab denir?
“Rabb” kelimesi “terbiye” kelimesinden türemiştir. Terbiye ise, başkasının işlerini ıslah etmek ve durumunu gözetmek demektir. Herevî şöyle der: Bir şeyi ıslah eden ve tamamlayan kimse hakkında: “Onu ıslah etti.” denilir. Allah’ın kitaplarını koruyan kimselere verilen “Rabbaniyyun” ismi de bu kökten gelmektedir.15 Eki 2016
Allaha Rab denir mi?
Allah’ın isimlerinden biri. Allah’ın isimleri için kullanılan bir tabir.
Rab ne demek Ali Küçük?
Rab İçinize HAKİM Olandır . İçin Efendisidir .13 Nis 2020
Rab ismi ile ilgili olan kavram nedir?
Yüce Allah’ın sıfatlarından biri olup; bir topluluğu yönetmek, onların üstünde olmak, bir şeye sahip olmak anlamlarını taşır. Kur’ân-ı Kerim’de en çok tekrarlanan Allah’ın sıfatlarından biridir. Türevleri ile birlikte Kur’ân’da bu kelime (984) kere zikr edilmiştir.
Tufan kaç gün sürdü?
Tûfan sırasında Nûh 600 yaşındadır. Nûh’un hayatının 600. yılında ikinci ayda ayın on yedinci gününde tûfan başlar, kırk gün kırk gece yağmur yağar ve 150 gün boyunca süren yağmurun suları yeryüzünü kaplar.
Büyük Tufan kaç yıl sürdü?
Tufan yükseldi ve bütün yeryüzünü kapladı. Adem’le Nuh arasında 2200 yıl vardır. İnanca göre Tufan 40 yıl sürmüştür. Şüphesiz biz Nûh’u, kavmine, “Kendilerine elem dolu bir azap gelmeden önce kavmini uyar” diye peygamber olarak gönderdik.
Büyük Tufandan sonra ne oldu?
Bu suların çekilmesine ve Tufan’ın bittiğini göstermiş oluyordu. Böylece Nuh ve oğulları, müminler CUDİ’de Allah’a (CC) bir şükran ifadesi olarak, bir mescit ve mezbah (Kurban yeri) yaptılar.(24)… Daha sonra Cizre ye yerleşmiş ve orada vefat etmiştir.Yüzdeyüz hiçbir peygamberin nerede öldüğü belli değildir.
Dünyada kaç kez tufan oldu?
(Sabiî geleneğine göre, dünya bugüne dek üç büyük felaket dönemi geçirmiştir.)
Büyük tufan kaç yıl sürdü?
Tufan yükseldi ve bütün yeryüzünü kapladı. Adem’le Nuh arasında 2200 yıl vardır. İnanca göre Tufan 40 yıl sürmüştür. Şüphesiz biz Nûh’u, kavmine, “Kendilerine elem dolu bir azap gelmeden önce kavmini uyar” diye peygamber olarak gönderdik.