Hacı Baba kim?

1964 yılında ticaret hayatına küçük bir dükkanla başlayan Celal Emeç çalışkanlığı ve işine olan sevgisini sadece döner üzerine yoğunlaştırarak ününü Erzurum şehir sınırlarını aşarak Türkiye ve Avrupa’ya kadar ilerletmiştir. Dönerci Hacıbaba ismini markalaştırmıştır.

Hacı Baba nereli?

3 kuşaktır baklavacılığı meslek olarak benimseyen bir aile olarak, Baklavanın anavatanı olan Gaziantep’te başladığımız mesleğimizde, 1949 yılında Denizciler Caddesi’ndeki bir dükkanda, gerçek baklavayı siz değerli Ankaralılar’a sunduk.

Hacı Baba Kaç Yaşında?

1984 yılında Yılmaz ELALDI tarafından kurulan Hacıbaba Kadayıf ve Baklava tecrübelerimiz titizliğimiz ve yenilikçi anlayışımız ile 2015 yılında Hacıbaba Pastaneleri olarak kurumsallaşmıştır.

Haci Baba kim?

Hacı Baba Şeyh, (Kürtçe: Hecî Baba Şêx; 1882 Bükan, İran – 1959, Turcan, Kürdistan Eyaleti, İran) Mahabad Cumhuriyeti’nin tek (Serokwezîr) başbakanıdır. İslam alimi olmasının yanında matematik ve Yunan felsefesiyle de uğraşmıştır ve bu alanlarda yazmış olduğu iki kitabı vardır.

Düzceli Hacı Baba kimdir?

Hacı babamız Hacı Hüseyin Yıldız (K.S) Hacı babamız lakabı ile tanınırdı. Efendi hazretlerimiz, 1914 yılında Düzce’nin yakın köyü olan Bahçeköy’de doğmuştur. Kendileri öğrenimini köyünde ve Düzce’de medrese hocalarından tahsil etmiştir.

Leave a Comment