Kelime-i şehadetin eş anlamı nedir?

Dinî bir terim olarak, “Allah’tan başka ilâh bulunmadığına ve Hz. Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna gönülden inanır, sözle de ifade ederim” anlamına gelen “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh” cümlesinin yerine kullanılır.

Kelime-i tevhid ve kelime-i şehadetin anlamı nedir?

Kelime-i tevhidin aslı “lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah” cümlelerinden ibaret olup “Allah’tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir” şeklinde Türkçe’ye çevrilir.

Eşhedin anlamı nedir?

(ﺍﺷﻬﺪ) (Ar. şehādet “şâhitlik etmek”ten çekimli fiil eşhedü “şâhitlik ederim”) Kelime-i şehâdetin ilk sözü olup “Allah’a yemin ederim ki, şüphesiz, muhakkak” anlamına gelen Eşhedü billâh söyleyişinde geçer: “Yaramaz mı, eşhedü billâh yaramaz.”

Kelime-i şehadetin okunuşu ve anlamı nedir?

Kelime-i Şehadet: “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü” demektir. “Sahitlik ederim ki Allah’tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O’nun kulu ve rasûlüdür” anlamına gelir.10 Nis 2023

Kelime-i Şehadet nedir anlamı ile birlikte?

Kelime-i şehâdet; اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلٰهَ اِلاَّ اللّٰهُ وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ “Ben şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilâh yoktur ve ben yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed, O’nun kulu ve Resûlüdür” demektir.14 Oca 2022

Kelime-i Şehadet nedir anlamı ile birlikte?

Leave a Comment