El Müstedrek ale’s Sahihayn kimin eseri?

Hâkim en- Nîsâbûrî’nin el-Müstedrek ale’s-Sahîhayn isimli eseri de Sahîhayn üzerine yapılmış önemli çalışmalardan biridir. Hâkim bu eserinde Şeyhayn’ın veya onlardan birinin şartlarına uygun olup eserlerine almadığı rivayetleri bir araya getirmeyi hedeflemiştir.

Sahihayn adlı eser hangi hadis kitabının ismidir?

Buradan kazandığı servetle geçim sıkıntısı çekmemiş, ilgisini hadis toplamaya ve bu amaçla seyahat etmeye ayırmıştır. Sahih-i Buhari’nin yazarı İmam Buhari ile birlikte ‘İmameyn’ (İki imam) olarak anılırlar. Bu iki muhaddisin Sahih’lerini birlikte ifade etmek için de ‘sahihayn’ (İki Sahih) ismi kullanılır.

Buhari deki her hadis sahih midir?

Buhârî çalışmasını tamamladıktan sonra onu Ahmed b. Hanbel, Yahyâ b. Maîn ve Ali b. Medînî gibi hadis otoritelerine sundu; onlar da dördü dışında bütün hadislerin sahih olduğunu belirttiler.

Buhari deki her hadis sahih midir?

Müstahrec ve müstedrek ne demek?

Sözlükte “çıkarmak” anlamına gelen istihrâc kelimesi, terim olarak “bir hadis kitabındaki bütün rivayetleri bir müellifin kendisine ulaşan başka senedlerle rivayet etmesi” demektir. Bu hadislerin toplandığı kitaba müstahrec, bu işi yapan müellife de müstahric denmektedir.

El müstedrek sahih mi?

İbn Kesîr de el-Müstedrek’te değişik türlerde hadis bulunmakla beraber sahih ve müstedrek rivayetlerin az olduğunu, hatta eserde hasen, zayıf ve mevzû rivayetlerin de bulunduğunu ifade etmiştir.

El müstedrek sahih mi?

Aşure günü nedir kısaca özeti?

Muharrem ayının onuncu günü Aşûre günüdür. Bu ay, Kur’an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Hazreti Nuh ve onun çağrısına uyarak gemiye binenlerin, aşure aşı tüketmeleri dolayısıyla Müslümanların aşure yaparak paylaşma geleneği bugün de yaşatılıyor.8 Ağu 2022

Aşurenin en önemli özelliği nedir?

Aşure artarsa meyve ağaçlarının dibine dökülür ve bu ağaçların daha çok meyve vereceğine inanılır. Aşure geleneği, İslam mezheplerinde kendine yer bulduğu gibi Musevilerde ve Hıristiyanlarda da farklı isimlerle bilinmektedir.

Aşure yapmanın anlamı nedir?

Muharrem ayının 10. gününde aşure, yaygın olarak Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişini anmak için yapılmaktadır. Aşure geleneğini uygulayan toplulukların bu güne yükledikleri anlama göre aşurenin içine konan malzeme, yapılış tarihi ve amacı değişiklik göstermektedir.

Aşure yapmanın anlamı nedir?

Aşure yapmanın sevabı var mı?

AŞURE YAPMAK SEVAP MI? Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.9 Ağu 2022

Aşure yapmanın sevabı var mı?

Aşure günü anlamı ve önemi nedir?

Çeşitli dini ve kültürel anlamlara sahip olan aşure günü paylaşma ve yardımlaşma amacının yanı sıra Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi nedeniyle de yapılıyor. Muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir.28 Tem 2023

Leave a Comment