Süleymancılar cemaati kimdir?

Süleymancılar ya da kendi söylemleriyle Süleymanlılar, Türkiye merkezli Nakşi eğilimli bir cemaattir. Cemaat; ismini “üstad” olarak tanımladıkları Süleyman Hilmi Tunahan’dan alır. 1990’ların başında Türkiye’de tahminî iki milyon civarı üyesi vardı. Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da da şubeleri vardır.

Süleymancılar AK Partili mi?

2008 yılından itibaren AK Parti teşkilatlarında ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler yapmıştır. Fatih Süleyman Denizolgun AK Parti 27.Dönem Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girmiştir.

Süleymancılar kurucusu kimdir?

Süleyman Hilmi Tunahan (1888, Silistre, Bulgaristan — 16 Eylül 1959; Kısıklı, Üsküdar, İstanbul); Süleymanlılar cemaatinin kurucusu, Türk din adamı, İslam âlimi ve mutasavvıftır.

Süleymancılar hangi tarikata bağlı?

Kökenleri, 14. yüzyılın ikinci yarısında kurulmuş olan Nakşibendilik’in Hindistan ve Pakistan’da yaygın olan Mûceddidî koluna kadar uzanır. Erenköy, Işıkçılar, İskenderpaşa, İsmailağa ve Menzil cemaatlerinde olduğu gibi Süleyman Hilmi Tunahan’ın silsilesi de Nakşibendi şeyhlerinden Şâh Ghulam Ali Dehlevî’ye bağlanır.

Süleymancılar hangi tarikata bağlı?

Leave a Comment