hacca veya umreye gidenler bilir. orada şu uyarı yapılır: “sadece zemzem suyu içme, başka su da iç” diye. bunu da şöyle açıklarlar; “zemzem, kutsal olduğu için bevletme (işeme) yoluyla dışarı atılamaz. ancak terleyerek vücuttan çıkabilir.
Mide ülseri, baş ağrısı, karaciğer rahatsızlıkları, cilt sorunları, göz sağlığı ve bunun gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı oldukça faydalıdır. Bu su aynı zamanda açlığı ve susuzluğu giderir, ne niyetle içilirse ona şifa olur.1 Şub 2022
Zemzem, bol bol içildiği gibi abdest ve gusülde de kullanılabilir. Ancak, istincâda, necâsetlerin kullanılması mekruh görülmüştür.15 Haz 2023
İçenin açlığını ve susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor.Avrupa’da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika’da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor.
Hacı adaylarına “Zemzem suyu idrar yoluyla atılamaz, böbreklerde birikir.9 May 2015
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…