Zekât toplayan memurlar ne demek?

ve İslâm fıkhında zekât işleriyle görevli memurların âmil olarak anılmaları bir gelenek haline gelmiştir. Hz. Peygamber ve Hulefa-yı Raşidîn dönemlerinde, sadece zekâtla değil, genel olarak vergi işleriyle alakadar olan memurlara verilen unvan âmildir.

Devlet memuruna zekât verilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini İşler Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar, temel ihtiyacından fazla, “80.18 gram altın” karşılığı malı olmayan memura zekat verilebileceğini belirtti.13 Ağu 2010

Zekât toplama memuru sahabe kimdir?

Peygamber, hicretin 9. yılı Rebîülâhirinde (Ağustos 630) Muâz’ı Ebû Mûsâ el-Eş’arî ile birlikte Yemen’e elçi, zekât memuru ve kadı sıfatıyla gönderdi.

Memur kardeşe zekât verilir mi?

Çünkü zekâtın verilebilmesi için, nisab miktarına ulaşan malın üzerinden bir tam hicrî yılın geçmesi gerekir. Buna göre, soruyu soran kardeş senin zekât vermen gerekmez.

Zekât neleri kapsar?

Zekat mallarını; hayvanlar, ziynet eşyaları, paralar, toprak ürünleri, ti- caret malları ve gelir getiren mallar şeklinde ele alarak incelemeyi uygun görmekteyiz. Hz. Peygamber, yılın çoğunu otlaklarda otlayarak hayatını sürdüren (sâime) evcil hayvanların zekata tabi olduğunu belirtmiştir31.

Leave a Comment