Yeise kapılmak ifadesi de böyle bir kullanıma sahiptir.17 May 2022
ümidsizlik. ye’se kapılma.
Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha büyük.24 Eki 2020
Yeise Düşmek Nedir? Yeis, sıradan üzüntüden ziyade kahrolma hali, aşırı üzüntü durumunu ifade etmek için kullanılır.15 Şub 2023
ümidsizlik. ye’se kapılma.
Abdullah bin Ömer (Arapça: عبدالله بن عمر بن الخطاب, Abdullah bin Ömer bin Hattab) (M 614 – 693), ikinci İslâm Halifesi Ömer’in oğludur. Hadis ve hukukta önde gelen yetkili sahabedendi. Müslüman toplumunda çıkan İlk Fitne’de (M.S. 656-661) hiziplere karşı tarafsız tutumu ile bilinmiştir.
Dünya Müslüman Alimler Birliği, ikinci İslam Halifesi Hazreti Ömer’in torunu Ömer bin Abdulaziz’in Suriye’nin İdlib kentindeki türbesinin tahrip ve talan edilmesini kınadı.6 Haz 2020
Ömer bin Hattab (Arapça: عمر ابن الخطاب; y. 583 / 584 – Kasım 644), İslam peygamberi Muhammed’in sahabesi ve İslam Devleti’nin Ebû Bekir’den sonraki ikinci hâlifesidir. Sünniler, Ömer bin Hattab’ı zaman zaman “Ömer’ul-Farûk” (عمر الفاروق) diye anarlar. Şiiler ise Ömer’in hâlifeliğini tanımazlar.
Ömer, Mekke’de Benî Adi kabilesinde, 583 veya 584 yılında doğdu. Babası Hattab bin Nüfeyl ve annesi Hanteme bint Haşim, Benî Mahzum adlı bir kabiledendi. Ailesi orta sınıfa mensuptu. Babası tüccardı ve kabilesinde zekâsıyla meşhurdu.
Ashabın fakihleri arasında da mümtaz bir yeri olan Abdullah, en çok fetva veren yedi sahâbîden biridir. Altmış yıl boyunca fetva vermiştir. Özellikle sahâbenin yaşlıları vefat ettikten sonra insanların fetva için baş vurdukları kişilerin başında İbn Ömer ve İbn Abbas gelmekteydi.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…