YAKUP PEYGAMBER’İN DUASI “Ey kendisinin nasıl olduğunu, kendisinden başkası bilmeyen (rabbim). Ey kudretine hiç kimsenin erişemediği (Allah’ım), benim bu derdimi gider.” Yakup peygamber bu duayı 7 gün okudu ve sonra oğlu Yusuf peygamberden haber aldı.13 בדצמ׳ 2023
Tanrı Yakup’a tekrar görünerek onu kutsadı; “Sana Yakup diyorlar, ama bundan böyle adın Yakup değil, İsrail olacak” diyerek onun adını İsrail koydu.
Hz. Yakup (A.S), keskin bir zekaya, güçlü bir iradeye sahip olup salih, hayırlı ve dürüst bir insan olduğundan bahsedilir. Hz. Yakup (A.S), toplam on iki çocuğa sahip olmuştur.4 במאי 2020
Yâkûb’un;“Ben acımı ve ıstırabımı yalnız Allah’a arz ediyorum ve Allah’ın bildirmesi sebebiyle sizin bilmediklerinizi de biliyorum.” (Yusuf 12/86)… Devamı..
Meryem Suresi, 49. ayet: Böylelikle, onlardan ve Allah’tan başka taptıklarından kopup-ayrılınca ona İshak’ı ve (oğlu) Yakup’u armağan ettik ve her birini peygamber kıldık.
Sabiîlikte bir din kurucusu, bir peygamber söz konusu edilmez. Sabiîler’e göre Sabiîlik “Işık Elçisi”nce ilk insana öğretilmiş, ondan sonra nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Sabiîlik’te önemli bir şahsiyet olarak kabul edilen Hz. Yahya, doğruluğun peygamberi ve ilâhî elçi olarak tanımlanır.
Müntesipleri genellikle güney Irak’ta ve İran’da Karun nehri boyunca yer alan yerleşim birimlerinde yaşayan, gnostik inanç ve öğretileriyle tanınan bir dindir.
Işık ve karanlık tanrıları bulunur ve Sabiîler, bunlardan Işık tanrısına ibadet ederler. Sabiî dininde gündüz üç, gece iki kez kuzeye dönülerek Işık kralı’na ibadet edilir. Rişama denilen bir vaftiz türü kesinlikle bir akarsuda yapılmalıdır. Oruç, hac, kurban ibadetleri de bulunmaktadır.
Sabilik’te Peygamber inancı tartışmalıdır, buna rağmen onlar Hz. Yahya’yı kendi peygamberleri olarak kabul ederler, fakat onlara göre peygamber sadece bir inanç ve ibadet önderidir. Onlara dinlerini getiren Sabiliği tebliğ eden Işık Tanrısıdır.
Sâbiîler (Arapça: ٱلصَّابِئَة ٱلْمَنْدَائِيُّون, romanize: aṣ-Ṣābiʾah al-Mandāʾiyūn) güney Mezopotamya ovasına özgü etno-dinsel bir gruptur ve tek tanrılı Gnostik bir din olan Sâbiîliğin takipçileridir. Muhtemelen antik çağlardan kalan son Gnostik gruplardan biri ve vaftizi ilk uygulayanlardandır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…