Âlimler vâcid isminin “her şeyi bilen, hiçbir şeye muhtaç olmayan, emrini ve isteğini daima gerçekleştiren” şeklindeki mânasına vurgu yapmışlardır.
El-Vâcid Faziletleri – Bu İsmi Şerifi 14 kez okumak suretiyle kişi sevdiği şeylerin kaybolmasını önleyebilir. – Kalbi zafiyet çekenler bu İsmi şerifi eğer okursa, kalbini kuvvetlenir ve aynı zamanda okuyanların ilmi genişler. – Her namazın ardından 14 defa okuyan kişi pek çok sorun ve derde karşı faydasını görür.17 Nis 2020
El-Vâcid; Allahu Teala, dilediği her şeye sahip olur anlamı üzerinden tabir edilmektedir. Bu konuda hiçbir engelleme ile karşılaşmaz. Bir şeyi ele geçirmek istediği zaman tedbir almak, tuzak kurmak ya da zaman kollamak gibi gibi bir ihtiyacı bulunmaz.17 Nis 2020
Allah’ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Allah’ın isimleri için kullanılan bir tabir.
– Beş vakit namazın ardından 196 kez okuma ile beraber, bu ismi şerif üzerinden zikrine devam eden kişinin iman ve takvası artar. Her daim sıhhatte olur. Bu İsm-i Şerifi farklı sayılar üzerinden El-Vâcid Celle Celalühü şeklinde okumak gerekmektedir.17 Nis 2020
Mûsâ’nın görevi iki yönlüdür, o hem dinî hem sosyal liderdir. İlk ve en önemli işi kavmini Firavun’un zulmünden kurtarıp hürriyete kavuşturmaktır. İkinci önemli yönü şeriatı (Tevrat) getirmiş olmasıdır.
Allah’ın, Mûsâ’ya kavminin Sâmirî tarafından saptırıldığını haber vermesi üzerine (20/85) Mûsâ halkının yanına gelerek verdikleri sözden neden dönüp altın buzağıyı ilâh edindiklerini sormuş, onlar da bu işin sorumlusu olarak Sâmirî’yi göstermiştir (20/87-88).
Mûsâ, öğle vakti halkın istirahate çekilmiş olduğu bir sırada bu şehre girmiş, şehirde biri İsrâiloğulları’ndan, diğeri Kıptîler’den olan iki kişinin kavga ettiğini görmüş, İsrâilli’nin kendisinden yardım istemesi üzerine Kıptî’ye bir yumruk vurarak ölümüne sebep olmuştur.
İslam’a göre Allah, Musa peygamberin isteği üzerine abisi veya kardeşi olan Harun’u kendisine yardımcı tayin etmiş ve böylece İsrailoğullarına peygamber olarak gönderilmiştir.
Musa büyüdükten sonra yanlışlıkla bir adamı öldürmüş ve bunun vezası olarak da Mısır’dan ayrılmak zorunda kalmıştır. Medyen’e giden Hz. Musa burada Şuayp peygamberin kızı ile tanışmış ve onunla evlenmiştir.4 May 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…