Mukit İsmi “Mukit” Arapça kökenli bir isimdir ve “her şeyi bilen, her şeye kudreti yeten” anlamına gelir. İslam dini inancına göre, “Mukit” Allah’ın 99 isminden biridir. Bu ismin anlamı, Allah’ın sonsuz ilmi ve gücü ile her şeyi kuşatan ve yöneten olduğunu vurgular. Bana, Ya Mukit ne için okunur? sorusu, Allah’a sınırsız rızık, bolluk, bereket ve ihtiyaçların karşılanması için dua etmek amacıyla kullanılan bir zikirdir.
“Ya Mukit” zikri, ihtiyaçların karşılanması, maddi ve manevi bolluk, düşmanlardan korunma, zorlukların aşılması, duaların kabul edilmesi gibi çeşitli konularda yardım istemek için okunabilir. Bireyler, bu ismi anarak Allah’a dua ederken, her türlü sıkıntıdan kurtulmayı, rızkın artması, bereketin yayılması ve her türlü hayırlı durumu elde etmeyi hedeflerler.
Mukit ismi, insanlara inançlarını güçlendirmek ve Allah’ın rahmetine sığınarak tüm zorluklarla başa çıkabilmek için bir yol göstericidir. İnsanlar, Ya Mukit zikrini sabah ve akşam vakitlerinde sık sık tekrar ederek kalplerini Allah’a yönlendirirler. Bu ismi anarak Allah’a dua etmek, insanların Allah ile bağlantı kurmasını ve O’na teslimiyetini pekiştirir. Mukit isminin okunması, insanların iç huzura kavuşmasını, sıkıntıların hafiflemesini ve ihtiyaçların karşılanmasını sağlar.
Bana, Ya Mukit ne için okunur? sorusu, insanların kendi güçlerinin sınırlı olduğunu kabul ederek Allah’a yönelmelerini ve O’ndan yardım dilemelerini vurgular. Mukit ismi, insanlara inançlarını güçlendirip hayatlarını sürdürürken zorlukları aşmalarında bir destek sağlar. Ya Mukit zikri, sürekli bir bağlantı ve dua halinde kalmayı, Allah’ın sonsuz rahmetini ve kudretini hatırlatmayı amaçlar. İnsanlar, bu zikri okurken Allah’a teslim olmayı, O’nun emirlerine uygun hareket etmeyi ve O’nun rızasını kazanmayı hedeflerler.
– El-Mukît ismi, rızkın bol olması ve kimseye muhtaç olmamak için ”Ya Mukit Celle Celalühü” direrek 550 kez okunması gerekir.17 Nis 2020
El-Mukit: Bol rızık ve fenalıklardan kurtulmak için okunur. Sabah vaktinde 550 defa zikredilir.6 Eyl 2022
El-Mukît Faziletleri Nedir? – El-Mukît ismi, rızkın bol olması ve kimseye muhtaç olmamak için ”Ya Mukit Celle Celalühü” direrek 550 kez okunması gerekir.17 Nis 2020
Akîde, Akâid veya İtîkâd (Arapça: عقيدة); İslam’da inanç olarak bağlanmayı gerekli kıldığına inanılan inanç esaslarının bütünü olarak bilinir. Akîde kelimesi Arapça “a-k-d” (عقد) kökünden gelip, “bağ”, “bağlama/bağlanma”, “düğümleme/düğümlenme” ve aynı zamanda “bağlılık” ve “sözleşme” anlamlarına da gelir.
Adeta bir ders kitabı niteliğinde kaleme alınan Matlau‟l İtikâd, Fuzuli‟nin felsefi ve ilmi derinliğini gösteren bir mensur eserdir.29 Ara 2020
Fuzûlî’nin (ö. 963/1556) temel akaid ve kelâm konularına dair Arapça eseri.
Nassın lafız ve mânasından hareketle, nassın bulunmadığında da çeşitli istinbat metotları kullanılarak şer’î hüküm hakkında zannî bilgiye ulaşma çabasının genel adı. Görüş, düşünce, kıyas, nasla düzenlenmemiş şer’î-amelî bir meselede ortaya konan kanaat anlamlarında bir terim.
Gazzâlî’nin (ö. 505/1111) başta tasavvuf ve ahlâk olmak üzere fıkıh, kelâm gibi ilimlere bilhassa amaçları bakımından yeni yaklaşımlar getiren önemli eseri.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…