Bana, Ya Mecid isimli eser, İsmail Kaygusuz tarafından kaleme alınmış bir romandır. Roman, hayatta kendi yolumuzu bulma çabası üzerine odaklanmaktadır.
Eserde, baş karakter Bana, toplumun ona dayattığı kalıplardan sıyrılarak kendi benliğini keşfetmeye çalışır. Bir yandan içsel çatışmalar yaşarken diğer yandan da dış çevreden gelen baskılarla mücadele etmek zorundadır. Kendi sınırlarını aşmaya ve özgün bir “benlik” kurmaya çalışırken yaşadığı zorluklar, onun iç dünyasında büyük bir karmaşa yaratır.
Roman, bireyin varoluşsal mücadelesini anlatırken aynı zamanda toplumdaki anlam krizine de dikkat çeker. Bana, sorgulayan bir birey olarak, toplumun kabul gören değerlerini sorgulamaktadır. Bu sorgulama, onun iç dünyasında büyük bir değişimi tetikler ve kendi gerçeğini arayışını derinleştirir.
Eserde, hayatın labirentlerinde kaybolan insanların hikayesi anlatılırken, insanın içindeki karanlık ve ışığın savaşı da tüm açıklığıyla ele alınır. Roman, gerçeklik ile geçmişin izleri arasında gidip gelen bir karmaşayı da gözler önüne serer. Bana’nın kişisel yolculuğu, okurları da kendi iç dünyalarına yolculuk etmeye davet eder.
Bana, Ya Mecid, İsmail Kaygusuz’un kendine özgü üslubuyla yazılan etkileyici bir eserdir. Roman, bireyin kimlik arayışı konusunu derinlemesine işlerken aynı zamanda toplumun bireye olan etkisini gözler önüne serer. Kitap, okurlarına kendilerini sorgulamaları ve iç dünyalarını keşfetmeleri için ilham verir. Bireyin kendi yolunu bulma çabasını, içsel mücadelesini ve toplumdan kopuşunu anlatan bu eser, modern insanın varoluşsal sorunlarına da ışık tutar.
El-Mecid Esmasının Faziletleri Nedir? Sıkıntılardan kurtulmak ve bol rızık sahibi olmak için her gün 57 defa “Ya Mecid Celle Celalühü” zikrine devam edilmelidir. İzzet ve şerefe sahip olmak isteyen kişilerin “Ya Mecid Celle Celalühü” denerek 79 kere tekrarlanması gerekmektedir.18 Nis 2020
Allah(c.c)’ın 99 isminden birisi olan El-Mecid esmasının kelime anlamı ikramı bol olan ve şanı büyük olandır.14 Mar 2022
El-Mecid esmasının ebced saati ve zikir sayısı 57 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise Cuma günüdür. Esmanın zikir saati Zühre olarak belirtilmiştir. Güneş doğarken ve gökyüzü yeni aydınlanırken, ikindi namazını kıldıktan sonra, gece okuma yapıldıktan sonra veya yatsı namazı sonrasıdır.18 Nis 2020
2- Macid ve Mecid her ikisi zat sıfatlarından sayılır. Mecid’deki mübalağa da özel bir mana katmış olur. Buna göre Macid, Mecdi (şerefi) zatından dolayı zatından olan, Mecid ise zatında var olan mecd (şeref)le beraber hem kendini hemde kulları tarafından sahip olduğu “mecd”den dolayı temcid edilen yani yüceltilen olur.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…