Günlük 9 defa “Ya Latif” ismi şerifi okumaya devam edenlerin rızkı bollaşır ve evi bereketlenir. Tüm işlerinin yolunda gitmesi ve sonunun hayırlı olmasını isteyen kişiler “Ya Latif” zikrini 133 defa tekrarlanır.17 Nis 2020
Haceti olan kişilerinde 16.641 kez “Ya Latif” esmasını zikir vaktinde okuması gerekir. Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler de 129 defa “Ya Latif” esmasını namazlardan sonra zikir yapmaktadır. Hastalıklara ve güçlüklere karşı dayanıklı olmak için 129 defa zikretmelidir.17 Nis 2020
El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah’tır. Kuran’ı Kerimde de Allah’ın zengin, kulların fakir olduğu bildirilir. Sık sık Ya Latif esmasını zikredenlerin hanesine bolluk bereket gelir.25 Ağu 2023
“Latîf” isminin ebced değeri 129’dur. Söz konusu 16.641 sayısı ise, 129X129’dur. Bizce bu çok büyük bir sayı olup, bu kadar zikir oldukça zordur. Bu sebeple bunun yerine bu ismi bir yerde 129 defa çekmek daha uygun olabilir.17 Mar 2022
Arapça’da “güvenmek, korku ve endişeden emin olmak” mânasındaki emn masdarından gelen emânet kelimesi hıyânetin karşıt anlamlısı olarak isim şeklinde kullanıldığı gibi “güvenilir olmak” anlamında masdar şeklinde de kullanılır.
Bir kimseye koruması için bırakılan malı ve bu hukukî işlemi ifade eden fıkıh terimi. Bir kimseye bir süre kullanmak üzere karşılıksız verilen mal.
Emanet vediadan farklı olarak ücret, ortaklık hakkı, kira, buluntu gibi maddi hakları da kapsar. Kendisine emanet bırakılan kimse kural olarak emin (güvenilir) sayılır. Onun sorumluluğu kendine emanet edilen malı örf ve adete uygun şekilde ve kendi malını koruduğu gibi korumaktır.
Sözlükte “Güvenmek, korku ve endişeden uzak olmak, güvenilir bir kimseye koruması için geçici olarak verilen şey” anlamlarını ifade eder.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…