El-Bais Ne Demek ve Nedir? El-Bais, ölüleri dirilten anlamını taşır. Fakat bu diriltmeyi sadece ölülerin fiziki olarak diriltilmesi şeklinde anlamamak gerekir. Çünkü Allah’ u Teala aynı zamanda gönülleri ve katı kalpleri evirip çeviren ve gaflet uykusundan da uyandıran ve dirilten yüceler yücesi Rab’dır.25 Ağu 2023
El-Bais zikrinin zikir sayısı 573 ve zikir günü pazardır. El-Bais zikrinin zikir saati de güneş vaktidir. El-Bais zikrinin fazilet ve yararları şunlardır: Çekingen bir kimse her gün 100 defa” Ya Bais Ya Fettah Celle Celalühü” zikrini çektiğinde çekingenliğinden kurtulur.25 Ağu 2023
– Cuma gününde 1062 kez veya ikindi namazında sonra aksam oluncaya kadar 1626 kez “Ya Bâis, Ya Fettâh celle celâlühû” okuyan kişinin her türlü kısmeti açılır ve hayırlı bir evlilik yaparlar. – “Ya Bâis, Ya Fettâh esması erkekler için büyük kazanç ve hayırlı, kazançlı işlerin devamı için okunur.18 Nis 2020
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.2 Oca 2024
el-Bâis (الْبَاعِثُ) : Ölüleri dirilten, peygamberler gönderen.
Arapça’da “istemek, ummak” anlamında bir masdar olup sözlüklerde genellikle recâ ile eş anlamlı bir isim olarak kullanıldığı belirtilir.
Emel kelimesi Kur’ân-ı Kerîm’de biri “insanı oyalayan, âhiretini unutturan dünyevî arzu ve tutkular” (el-Hicr 15/3), diğeri de mutlak olarak “arzu edip ümit bağlama” (el-Kehf 18/46) anlamına gelecek şekilde iki âyette geçmektedir.
Emel Adının Kökeni Yaklaşık 3 asırdır kullanılmakta olan Emel ismi, Arapça kökenlidir.27 Eyl 2023
EMEL İSMİ KURAN’DA GEÇİYOR MU? Emel ismi Kur’an-ı Kerim’de (Hicr 3. ayet, Kehf 46. ayet) geçmektedir; ancak Emel ismini koymak caizdir.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan emel kelimesi, 18. yüzyılda literatüre girdi. Emel isminin sözlük anlamı gerçekleştirilmesi şartlara ve zamana bağlı olan hedeftir. Maksat, gaye, erek, amaç ve niyet kelimeleri bu isimle eş anlamlıdır.27 Eyl 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…