– Hitap cümlesi.
– Konunun takdimi.
– Dikkat çekici giriş
– Ayet ve hadisler ile işlenmiş bir gelişme bölümü
– Konunun dikkatten kaçan önemli yönleri, yeni gelişmeler, alınması gerekli tavır açısından son ikaz ve tavsiyeler.
– Bir ayet ya da bir hadis meali ile sonuçlandırma.
ىلْوَق اوُهَقْفَي .ِداَبِعْلاِب ٌريِصَب َهللا َّنِإ ِهللا ىَلِإ ىِرْمَأ ُضِّوَفأَو “Ey Rabbim! Göğsümü ferah eyle, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz de sözümü anlasınlar.”
– Vaazda kullanılacak dil, sade, akıcı ve açık olmalıdır. – Vaazda sert, kaba ve kırıcı sözlerden kaçınılır. – Vaazda kullanılan cümleler gayet kısa olmalıdır. – Vâiz, konuşma üslubuna dikkat etmelidir. – Vâiz, gereksiz el-kol hareketi yapmamalıdır. – Vâiz, kılık-kıyafetine dikkat etmelidir.
Giriş: Vaiz, vaaza başlarken besmele, hamdele, salvele ve kısa bir dua ile giriş yapmalıdır. Konu ile ilgili bir ayet ve bir hadis okuyarak vaazın konu- sunu cemaate açıklamalıdır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…