Üsküdar, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ve tarihi dokusu ile öne çıkan bir semttir. İstanbul Boğazı’nın Anadolu Yakası’nda yer alan Üsküdar, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkmaktadır. Tarihi belgelere göre, semtin kökeni M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Üsküdar, Boğaziçi’nin en güzel semtlerinden biridir ve İstanbul’un turistik cazibe merkezidir. Semt, tarihi camileri, köprüleri ve meydanları ile ünlüdür. Semtte yer alan en önemli tarihi yapılar arasında Üsküdar Saat Kulesi, Mihrimah Sultan Camii ve Çinili Camii yer almaktadır.
Üsküdar, aynı zamanda İstanbul’un önemli bir eğitim merkezi olarak da bilinir. Birçok okul, üniversite ve eğitim enstitüsü burada bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi gibi ünlü üniversiteler burada yer almaktadır.
Semtin en önemli sosyal merkezlerinden biri de Üsküdar Sahili’dir. Sahil boyunca yer alan parklar, kafeler ve restoranlar sayesinde ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunar. Semtin diğer bir cazibe merkezi de Kız Kulesi’dir. Boğaz’ın ortasında yer alan bu tarihi kule, İstanbul’un sembolik yapılarından biridir.
Üsküdar, aynı zamanda ulaşım açısından da oldukça avantajlı bir konumdadır. Semtte bulunan Üsküdar İskelesi, İstanbul’un farklı bölgelerine seyahat etmek isteyenler için önemli bir ulaşım noktasıdır. Ayrıca semt, metrobüs, otobüs, minübüs ve dolmuş gibi farklı toplu taşıma araçlarına da ev sahipliği yapmaktadır.
Sonuç olarak, Üsküdar İstanbul’un en gözde semtlerinden biridir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, eğitim merkezleri ve güzel sahil şeridi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Üsküdar, İstanbul’un benzersiz atmosferini yaşamak ve keşfetmek isteyen herkes için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.
Üsküdar, İstanbul ilinin Anadolu Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. Kuzeyden Beykoz, kuzeydoğudan Ümraniye, doğudan Ataşehir, güneyden Kadıköy ilçeleri ve batıdan İstanbul Boğazıyla çevrilidir.
Antik çağın “Khrisopolis”i, Perslerin “Hrisopolis”i Roma Döneminin “Scutari”si Bizans’ın Skudarium”u, Farça’nın “Askadar”ı, Evliya Çelebi’nin “Eski Dar”ı ve Türkler’in Sevgili Üsküdar’ı… 1867’de Sancak olmuştur. 1924 yılında il, 1926 yılında ilçe olmuştur.
Antik çağın “Khrisopolis”i, Perslerin “Hrisopolis”i Roma Döneminin “Scutari”si Bizans’ın Skudarium”u, Farça’nın “Askadar”ı, Evliya Çelebi’nin “Eski Dar”ı ve Türkler’in Sevgili Üsküdar’ı… 1867’de Sancak olmuştur. 1924 yılında il, 1926 yılında ilçe olmuştur.
Şey neden her zaman ayrı yazılır diye merak ediyorsanız işte yanıtı: “Şey”, “eşya” sözcüğünün tekil halidir. “Eşya” sözcüğü diğer sözcüklerle bitişik yazılmadığı gibi, “şey” sözcüğü de başka sözcüklerle bitişik yazılmaz.23 Tem 2021
”Allah bir şey (varlık)’dir, fakat diğer şeyler gibi değildir. O’nun varlığı cisim, cevher, araz, had, zıd, eş ve ortaktan uzaktır. O’nun Kur’ân’da zikrettiği gibi eli, yüzü ve nefsi vardır. Allah’ın Kur’ân’da zikrettiği gibi el, yüz ve nefs gibi şeyler, keyfiyetsiz sıfatlardır.26 Ara 2013
Bu kelimeyi yazmadan önce kararsız kaldıysanız doğru yerdesiniz. Yazım hatalarını en aza indirebilmek için bu ve birçok kelimenin doğru yazımını buradan öğrenebileceksiniz. HER ŞEYİM BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime ”her şeyim” olarak ayrı yazılır.25 Mar 2020
Var olmayan anlamında felsefe ve kelâm terimi. Kelâm ve felsefede “varlık” kavramının karşıtı olarak kullanılan terim.
Peki her şey kelimesinin doğru yazılışı nedir? Herşey şeklinde mi yoksa her şey şeklinde mi yazılır? Türk Dil Kurumu’na göre her şey kelimesinin doğru yazılışı ayrı olmalıdır. Yani kelimenin doğru yazılışı her şey şeklindedir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…