Temaşa ne demek tasavvuf?

Tasavvufta #temâşâ “Allah’ın tecellîlerini seyretme”, Stoada #contemplatio “evrensel doğayı kuşatan tanrısal düzeni seyretme”.17 Haz 2017

Temaşa etmek ne demek felsefe?

İçselbakış ya da temaşa (Latince: contemplatio “bir şeye doğru bakmak”) felsefi ve dini metinlerde konsantre olunmuş, dikkatli ve kendi benine yönelip tüm dış dünyayı unutan kişinin ruhsal durumunu tanımlamak için kullanılan terimdir. İçselbakış, zihnin sahip olduğu bazı düşünce öğeleri üzerinde yoğunlaşmasıdır.

Temaşa etmek ne demek felsefe?

Seyir ve temaşa ne demek?

gezmek.

Temaşa ne demek cümle içinde?

Temaşa kelimesinin anlamı görülecek farklı şeyler olarak geçmektedir. Yaşa yaşa gör temaşa atasözünün cümle içinde örnek kullanımı şu şekildedir: Bakalım daha neler başımıza gelecek, yaşa yaşa gör temaşa.8 Mar 2021

Temaşa ne demek cümle içinde?

Tahkiku ma li l Hind adlı eser kime ait?

Dinler Tarihi terimini ilk kez kullanan bilim adamı olarak Bîrûnî, Tahkik mâ li’l-Hind olarak adlandırdığı çalışmasında bir Dinler Tarihi metodolojisi oluşturmayı başarmıştır.

Tahkiku ma li l Hind adlı eser kime ait?

Tahkiku ma li l Hind konusu nedir?

Bu Eser’in; Dinsel inanç ve düşünceler dışındaki diğer bütün konuların, mahiyeti bakımından İslam inanç ve uygulamalarından oldukça farklı olan Hint dinî ve felsefî düşüncesinin Müslümanlarca anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla ele alındığı söylenebilir.

Tarihül Hind kimin eseri?

Zafer Gölen (2001). Tarih-i Hind-i Garbî veya Hadîs-i Nev, Tarihi Araştırmalar Vakfı, İstanbul Araştırma Merkezi, İstanbul 1999, 483 s. [Kitap Tanıtımı].

Kitabüt tahkik Malil Hind kimin eseri?

El-Biruni, 1017-1030 yılları arasında Hindistan’da yaşadı ve bu dönemde meşhur kitabı Kitab’üt-Tahkik Ma li’l-Hind’i yazdı. Yunan filozoflarından Aristo, Arşimet ve Demokritus’un çalışmalarından etkilenen El-Biruni, bilimsel çalışmalarına 17 yaşında başladı. Güneşin yüksekliği ve şehrin boylamını hesapladı.

Tahkiku ma li l Hind kime ait?

Bîrûnî’nin (ö. 453/1061 [?]) Hint inancı, kültürü ve coğrafyasına dair eseri.

Leave a Comment