1)Dikkat nokta, ses, duyum, sarkaç, nesne, imaj gibi bir yere odaklandırılmalıdır. 2)Telkine güçlü bir duygu eklenmelidir. 3)Bir telkinden aniden diğerine geçilerek hastada şaşkınlık yaratılmalıdır. 4)Telkin yumuşak, fısıltı şeklinde bir ses tonuyla monoton, ahenkli, kendinden emin ve otoriter bir tarzda verilmelidir.
Müslüman toplumların çoğunda ve özellikle Türkiye’de definden sonra telkin uygulaması ise şöyledir: Definden sonra iyi hal sahibi bir kimse ölünün baş ucunda yüzüne karşı ayakta durarak ona ismi ve annesinin ismiyle (isimleri bilmiyorsa “Ey Havvâ oğlu Abdullah!” diye) üç defa seslenir.
“Öldükten sonra telkin verilir. Çünkü, ruhu ve aklı geri verilir ve yapılan telkini anlar. Şafii mezhebinde de böyledir.”
Telkinin amacı hastanın hayata veda ederken tevhid inancını hatırlamasına yardımcı olmaktır. Telkin sırasında “kelime-i tevhid” ve “kelime-i şehâdet” söylemekle yetinilmeli; kişi, söylemeye zorlanmamalıdır.
Telkinin amacı hastanın hayata veda ederken tevhid inancını hatırlamasına yardımcı olmaktır. Telkin sırasında “kelime-i tevhid” ve “kelime-i şehâdet” söylemekle yetinilmeli; kişi, söylemeye zorlanmamalıdır.
Halaskâr · Mareşal Fevzi Çakmak 1311-C.P.7
——————————————
Ödülleri
İmzası
Askerî hizmeti
Takma adı
Mustafa Fevzi Çakmak (12 Ocak 1876, İstanbul – 10 Nisan 1950, İstanbul), Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki ikinci ve son mareşali.
№ Komutan (Doğum–Ölüm) Terfi Tarihi
– ——————————— —————
1 Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) 19 Eylül 1921
2 Fevzi Çakmak (1876-1950) 31 Ağustos 1922
Günümüze kadar iki asker müşir (mareşal) rütbesine terfi ettirildi. Bu isimler; Mustafa Kemal Atatürk. Fevzi Çakmak.
Mustafa Fevzi Bilgili (d. 1863, Malatya – ö. 26 Mart 1944, Ankara), Türk din adamı, siyasetçi. Müftü Hacı Ahmet Efendi’nin oğludur. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da yapmış, medresede öğrenim görerek müderrislik diploması almıştır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…