Dünyevi ve uhrevi musibetlerden kurtulmak için günde üç defa okunur. Her kim bu sureyi okumaya devam ederse, kendisine dünyada verilen nimetlerden dolayı hesaba çekilmez. Bir kişi, yağmur yağarken oturup ara vermeksizin 7 kere bu sureyi okursa, Allah’u Teala o kimseye hesapsız sevap verir.25 Kas 2021
Tam ve yarım baş ağrıları için Tekasür suresinin ikindi namazından sonra okunması çok faydalıdır. Her gün okuyan, İlahi hoşnutluğa mazhar olur; işleri açılır, kazancı artar. Dünyevi ve uhrevi musibetlerden kurtulmak için günde üç defa okunur.25 Kas 2021
Tâhir İbn Âşûr, XXX, 455). Sûrenin Mekkî veya Medenî olduğu hususu nüzûl sebebiyle ilişkilendirilmektedir. Âlimlerin çoğunluğuna göre sûre Kureyş kabilesine bağlı Abdümenâf ile Sehm kollarının, Mekke’de yaşayan mensupları ve ölüleriyle övünmeleri üzerine nâzil olmuştur.
Mekke’de indirildiğine inanılmaktadır. Sure adını ilk ayette geçen ve çoklukla övünme anlamına gelen tekasür kelimesinden alır.
Tekasür Suresinde, mala mülke ve çokluğa önem verenlerin mutlaka cehenneme gideceği beyan edilir. Dinimizde en büyük günahlardan biri kibirdir. Mümin kullar övünülecek şeylerin peşinde koşmaz. Sadece Allah’ın rızasını kazanmak için çabalar.6 Nis 2022
Hidayet/hüdâ, hedy; “doğru yola girmek, doğru yolu göstermek, amaca ulaştıracak yola rehberlik ve bu yol için kılavuzluk etme” anlamlarına gelmektedir.11 Şub 2022
Allah hidayet versin, kötü bir yolda ilerlediği bilinen kişiler için kullanılan bir laftır. Allah’ın o kişiye yanlış yaptığını, yanlış yolda olduğunu göstermesi için bu ifade kullanılır.23 Haz 2021
Hidayet, doğru yolu gösterme, Allahü teâlânın razı olduğu yolda bulunma, cenab-ı Hakkın insanın kalbinden her sıkıntı ve darlığı çıkarıp, yerine rahatlık, genişlik verip, kendi emir ve yasaklarına uymada tam bir kolaylık ihsan etmesi ve kulun rızasını kendi kaza ve kaderine tâbi eylemesi demektir.
Hidayet ismi, Arapça kökenli bir isim olup “doğru yolu bulma”, “doğru yolu gösterme” veya “Allah’ın insanı doğru yola iletmesi” gibi anlamlara gelir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…