Takiyye ne demek ne anlama gelir?

Takiye (Arapça: تقية; Takıyye olarak da yazılır), İslam dininde bir Müslümanın zor bir durumdan kurtulmak için İslam’ı inkâr ederek Müslüman değilmiş gibi davranmasıdır. Kur’an Nahl suresinde takiye yapmaya izin vermektedir.

Takiyye yapmak caiz midir?

Cana veya mala yönelik bir tehlikenin bulunması durumunda takıyye uygulaması dinen câizdir ve ilke bakımından zaruret halinde söylenecek bütün sözlerde takıyye meşrû görülmüştür. Bunun yanında barış ve huzurun sağlanması için takıyyeye başvurulması gerekebilir.

Takiyye vacip midir?

Nitekim bu husus Şiilerin önde gelen imamları tarafından defalarca vurgulanmıştır. Mesela Şeyh Saduk, “Takiyye vaciptir, onu terkeden, namazı terkeden gibidir“ derken, “Mü’minin yapabileceği en faziletli amel, takiyyedir“ denilmiştir.16 בספט׳ 2012

Takiyye hangi mezhep?

Takıyye ilk İslâm mezheplerinden olan Hâricîler arasında genellikle benimsenmemiş, ancak başta Necedât olmak üzere mezhebin bazı gruplarının Âl-i İmrân (3/28) ve Mü’min (40/28) sûrelerindeki âyetlere dayanarak bu yöntemi câiz gördükleri ileri sürülmüştür (Şehristânî, I, 122, 125).

Islam dininde takiyye ne demek?

Takiye (Arapça: تقية; Takıyye olarak da yazılır), İslam dininde bir Müslümanın zor bir durumdan kurtulmak için İslam’ı inkâr ederek Müslüman değilmiş gibi davranmasıdır.

Islam dininde takiyye ne demek?

Leave a Comment