Pipiye sürülen losyonun bez tarafından emilmemesi için bez-külotun iç kısmında pipinin denk geldiği yere pişik kremi sürün. Bez-külot iyileşme sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle iyileşme süresinde bez-külot giyilmesi özellikle önemlidir. Geceleri de aynı şekilde 4 saati geçirmeden losyon uygulayın.
Anestol ya da Redekain merhem: Ağrıkesici kremdir. Sünnet günü ve takip eden 1-2 gün boyunca, günde 3 kere penisin uç kısmına (mor renkli parlak kısım) ince bir tabaka halinde sürünüz. Daha sonra da penis ucunda hassasiyet ya da ağrı oldukça bu kremi sürebilirsiniz.
Sünnetten 72 saat sonra (üç gün) çocuk ılık sabunlu su içine oturtularak tamamen, on dakika kadar mutlaka banyo ettirilmelidir. Bu banyo yara için çok faydalıdır kesinlikle ihmal edilmemelidir. Sünnet sonrası hafif bir kanama olabilir. Nadiren de olsa fazla kanama olabilir.
Sünnet yaptığım çocukların %85’inde hafif-orta şiddette ağrı olur ve bu çocuklarda ibuprofen/paracetamol kullanılması gerekir. Nadiren bazı çocuklar (%3-5) aşırı abartılı ağrı hissedebilirler. Bu çocuklarda biraz önce bahsettiğim 2 ilaca ek olarak metamizol (novalgin) kullanmak gerekir.
Sargıyı çıkardıktan sonra antibiyotik içeren krem ince bir tabaka halinde sadece dikiş yerine sürülmelidir. Günde bir defa olmak kaydıyla bir hafta boyunca kremin sürülmesi enfeksiyon riskini minimuma indirger. Bu nedenle mutlaka günde bir defa önerilen antibiyotik kremin kullanılması önerilir.4 Oca 2018
Dayanağı yoksa o bilgiye itibar edilmez. C2 – Peygamber efendimizin saçının uzaması diye bir mucizesi yoktur. Yüzyıllardan beri korunan ”sakalı şerif”ler de böyle bir durum gözlemlenmemiş; hiçbir siyret, tasavvuf ve akaid metninde efendimizin böyle bir mucizesinden bahsedilmemiştir.
Sakal-ı Şerif, İslam peygamberi Muhammed’in özel dinî günlerde cemaatin feyz ve muhabbet alabilmesi için ziyarete açılan cam içinde korunan sakalıdır. Baş üzerinde yeri vardır ve bir sonraki sefere kadar sanduka içinde, salavat okunarak kırk bohçaya sarıldıktan sonra saklanır.
Ziyaret sırasında salât-ü selâm ile yerinden indirilir, açılarak mihrabın önünde yüksekçe bir sehpa üzerine konulur ve imam tarafından cemaate ziyaret yaptırılırdı. Son zamanlarda bu ziyaretin, daha ziyade Ramazan’ın 27. gecesinde yani Kadir gecesinde yapıldığı gözlenmektedir.
Bunlardan 422’si, 3 bin 223 camisi bulunan İstanbul’da, 153’ü, 1679 camisi bulunan Bursa’da, 98’i, 1844 camisi bulunan İzmir’de, 87’si ise 961 camisi bulunan Yozgat’ta muhafaza ediliyor. Ardahan, Mardin, Bingöl, Artvin ve Ağrı illerinde ise sadece 1’er camide Sakal-ı Şerif bulunuyor.24 Tem 2014
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre sadece Türkiye sınırları içinde 1818 adet ‘Sakal-ı Şerif’var. Bu alanda İstanbul 422 Sakal-ı Şerif’le ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada 153 Sakal-ı Şerif’le Bursa ve üçüncü sırada ise 98 Sakal-ı Şerif’le İzmir bulunuyor.26 Eyl 2007
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…