Süleyman Demirel, Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yapmış bir devlet adamıdır. Demirel’in görev süresi boyunca, ülke yönetiminde aktif bir rol oynamış ve Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmuştur. Ancak, Demirel’in görev süresinin sona ermesiyle birlikte, yeni bir cumhurbaşkanının seçilmesi gerekmekteydi.
Demirel’in ardılı olarak 2007 yılında Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildi. Gül, Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı ve görev süresi boyunca ülkedeki siyasi dinamiklere yeni bir soluk getirdi. Gül, daha önce Türkiye’de AK Parti hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı ve cumhurbaşkanlığı döneminde de demokratik reformları destekledi.
Gül’ün cumhurbaşkanlığı dönemi, Türkiye’de birçok önemli gelişmelere tanıklık etti. Döneminde, ülke demokratikleşme sürecini hızlandırmak için adımlar attı. Ayrıca, Gül, dış politika konularında da etkili bir rol oynadı ve Türkiye’nin uluslararası alanda daha görünür olmasını sağladı.
Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminin sona ermesiyle birlikte, 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi ve görevine başladı. Erdoğan, daha önce Türkiye’nin 62. Başbakanı olarak görev yapmış ve AK Parti’nin kurucularından biri olarak tanınmıştı. Cumhurbaşkanlığı döneminde, Erdoğan Türkiye’nin siyasi ve ekonomik yapısını şekillendirdi ve ülkenin yönetiminde etkin bir rol oynadı.
Süleyman Demirel’in ardından Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan gibi önemli isimlerin Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak seçilmeleri, ülkenin siyasi ve sosyal dinamiklerinde önemli değişikliklere yol açtı. Bu liderler, Türkiye’nin iç ve dış politikasında farklı vizyonlarıyla ülkeyi yöneterek, Türkiye’nin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesine katkıda bulundular.
Süleyman Sami Demirel (1 Kasım 1924, Isparta – 17 Haziran 2015, Ankara), 1993-2000 yılları arasında Türkiye’nin 9. cumhurbaşkanı olarak görev yapan Türk mühendis, siyasetçi ve devlet adamı.
Kullanıcılar şunları da aradı
Demirel’in, “Biz muhtırayla iş görmeyiz.” diyerek belirtilen istekleri göz ardı etmesi karşısında 11 Şubat 1970’te Saadettin Bilgiç ve Faruk Sükan’ın başını çektiği 41 AP’li milletvekili bütçe görüşmeleri sırasında, CHP ve öteki muhalefet partileriyle beraber ret oyu vererek Demirel’i istifaya zorladı.
Hadis ilminde “hadis ricâlinin ilk tabakasını oluşturan sahâbeden başlayarak daha sonraki dönemlerde birbirine yakın yaşlardaki râvilerin teşkil ettiği gruplar” anlamında kullanılan tabakat terimi hadis âlimlerinin geliştirdiği ve diğer ilim dallarının da benimsediği bir telif türüdür.
Zanaatkarların, müzisyenlerin, din bilginlerinin, şairlerin ve düşünürlerin hayatını anlatan mensur eserlere tabakat denir.7 Ara 2021
Evliyalar Ansiklopedisi Tabakat’ül-Kübra (2 Kitap 4 Cilt)
230) ” et-Tabakâtü’l-Kübrâ” adlı eseridir. Bu eser, çoğunluk, ashâb biyografilerini içerirken, İbn Sa’d’ın zamanına kadar yaşamış olan râvîlerin hayatlarını da ihtiva etmektedir.18 Tem 2007
İbn Sa’d’ın, tabakat kitaplarının ilki ve zamanımıza intikal edenlerin en eskisi olan bu eseri, esas itibariyle siyer-megāzî ve tabakat ana bölümlerinden meydana gelmektedir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…