Suffe, ashâb-ı Suffe’nin vakitlerini Resûlullah’ı dinleyip ondan İslâm’ın esaslarını öğrenerek geçirmeleri dolayısıyla kısa zamanda bir eğitim kurumu haline geldi. Zaman zaman Kur’an’ın nüzûlüne şahit olan Suffe ehli, Hz. Peygamber’e sorular sorarak birçok meselenin aydınlanmasına vesile olurdu (Buhârî, “Ṣalât”, 84).
Ashab-ı suffa, İslam peygamberi Muhammed tarafından Mescid-i Nebevi’nin duvarına bitişik olarak kurulmuş olan ve “suffa” adı verilen gölgelikte yaşayan; genellikle genç, bekar ve yoksul insanlar.
Suffe, İslam peygamberi Muhammed’in, Medine döneminde Mescid-i Nebevi’nin duvarına bitişik olarak kurdurduğu hurma dallarıyla örtülmüş gölgelik. Bu gölgelikte Medine’de akrabası, evi bulunmayan, bekar; ticaret, sanat, tarım veya başka bir meslekle uğraşmayan ve genelde genç insanlar kalırdı.
Suffe, İslam peygamberi Muhammed’in, Medine döneminde Mescid-i Nebevi’nin duvarına bitişik olarak kurdurduğu hurma dallarıyla örtülmüş gölgelik. Bu gölgelikte Medine’de akrabası, evi bulunmayan, bekar; ticaret, sanat, tarım veya başka bir meslekle uğraşmayan ve genelde genç insanlar kalırdı.
Hz. Muhammet döneminde Mescid-i Nebevinin hemen yanına üstü hurma dallarından yapılan gölgelikle örtülü bir alan oluşturulmuştur. Çardak benzeri bu alanda bir evi ve ailesi olmayan Müslümanlar kalırdı.16 באפר׳ 2021
3.1.1. “kesin olmayan bilgi, zan, sanı, tahmin, vehim” anlamlarına gelmektedir.
Sözlükte “kuşkulanmak, kesin bilgiye ulaşmak, itham etmek” anlamlarındaki zan (zann) masdarından isim olup hem “yakīnin zıddı, kuşku, kesinleşmemiş kanaat” hem de “ilim, düşünüp taşınarak ulaşılan kesin bilgi” mânasına gelir. Zan kökünden türeyen birçok kelime zannın bu iki temel anlamını yansıtır.
Sözlükte “kuşkulanmak, kesin bilgiye ulaşmak, itham etmek” anlamlarındaki zan (zann) masdarından isim olup hem “yakīnin zıddı, kuşku, kesinleşmemiş kanaat” hem de “ilim, düşünüp taşınarak ulaşılan kesin bilgi” mânasına gelir.
1- Zan Altında Kalmak / Bırakmak Günlük hayatta sıklıkla kullanılan deyimlerin başında gelen zan altında kalmak, kişinin işlemediği bir suçla itham edilmesi anlamına gelir. Zan altında bırakmak ise birisini yeterli kanıt olmadan suçlamak demektir.3 במאי 2021
Zan kelimesi birçok kalıplaşmış ifadede ve deyimde kullanılır. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan deyimlerin başında gelen zan altında kalmak, kişinin işlemediği bir suçla itham edilmesi anlamına gelir. Zan altında bırakmak ise birisini yeterli kanıt olmadan suçlamak demektir.3 במאי 2021
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…