Kur’an-ı Kerim. Kuran-ı Kerim müslümanların kutsal kitabı olarak kabul edilmektedir. Peygamberlere indirilen 4. ve son kitaptır. Orijinal hali değiştirilmeden veya tahrif olmadan günümüze kadar ulaşan tek kitap olma özelliği vardır.
Kutsal Kitap, Tanrı’nın Sözüdür. Bu nedenle Kutsal Kitap Tanrı Sözüdür. Kutsal Kitap, Tanrı’nın gökleri, yeri ve insanı nasıl yarattığını açıklar. Kutsal Kitap bize insanın nasıl günah işlediğini, Tanrı’nın insanlara olan sevgisinden ötürü onları Yeşua Mesih aracılığıyla kurtarmanın yolunu anlatır.
Yüce Allah’ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kur’an-ı Kerim’dir. Kitapların tamamı günümüze ulaşmasına rağmen, İslam inancına göre, diğer üç kitap değiştirilmiş olup, ilk haliyle günümüze kadar ulaşamamıştır.29 May 2020
İslam inancında Zebur’un Tevrat’tan ayrı bir kitap olduğu kabul edilir. Çünkü Kur’an’da Tevrat, Zebur ve İncil’in isimleri ayrı ayrı zikredilmektedir. Fakat Zebur Kutsal Kitap içinde Tevrat’tan ayrı bir kitap değil Tevrat’ın 39 bölümünden biridir.
Mezmurlar Kitabı (İbranice: תְּהִלִּים, romanize: Tehillim, lit. “övgüler”), popüler ismiyle Zebur, Tanah’ın üçüncü bölümü, Ketuvim’in (“Yazılar”) ise ilk kitabı olan Yahudi kutsal kitabıdır.
Zühlî’nin talebesi olan Buhârî ise, küçük yaşlarda ilim tahsiline başlamıştır. O, hac için annesi ve kardeşiyle birlikte Mekke’ye gitmiş ve buradaki meşhur muhaddislerden hadis dinlemiştir. Daha sonra da bu maksatla birçok beldeye seyahat etmiştir.
İbn Adi’nin rivayetine göre, Buhari’nin Bağdat’a geldiğini duyan muhaddisler 100 hadisin sened ve metinlerini birbirine karıştırarak bunları on kişiye verdiler. Buhari, sorulan her hadisi sened ve metinleriyle doğrusunu söyleyerek ilmi birikimini gösterdi.31 Ağu 2019
Peygamber (ASM)’in sünneti ve hadisleri, Ashab döneminden iti- baren sonraki asırlara kadar büyük bir itina ile muhafaza edilerek nakledil- miştir. Bilhassa Hicri I. asırda hadisler, daha ziyade sadırlarda ezberlenmek suretiyle muhafaza edilerek nakledilmiştir.
Tipik olarak bir hadisin iki bölümü bulunur: isnad zinciri ve rivayetin ana metni. Hadisler Müslüman âlimler ve hukukçular tarafından sahih (“gerçek”), hasen (“iyi”) veya “zayıf” gibi kategorilere ayrılır. Ancak bu sınıflandırma özneldir, farklı dinî grup veya âlimler, bir hadisi farklı şekilde tasnif edebilir.
Buhârî’nin (ö. 256/870) Kur’ân-ı Kerîm’den sonra en güvenilir kitap olarak kabul edilen, sahih hadisleri toplayan eseri.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…