Sabah namazı kişinin uykusundan uyanması ve ibadet etmesinin nefsine zor gelmesine rağmen kalkarak ibadetini yerine getirmesi sabah namazını Allah katında daha önemli kılmaktadır. Sabah namazı kişinin nefsi ile uğraştığı ve uykusunu terk ederek kıldığı bir namaz olduğu için çok kıymetlidir.29 Ağu 2023
Peygamber efendimiz buyuruyor ki: (Yâ Muaz, vallahi seni seviyorum, her namazdan sonra, şu duayı bırakmadan oku: Allahümme e’ınnî alâ zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetike.) [Nesai] (Ya Rabbi, seni zikretmeyi, sana şükredip güzel ibadet etmeyi bana nasip eyle) mealindedir.
HZ. Sabah namazının ardından zikrini tamamlar ve sonra gelen misafirleri kabul ederdi. Gelenler ona sorular sorar sohbet ederlerdi. Hazreti peygamber sorulan her soruya sabırla cevap verir ve bu insanlara İslam’ı anlatırdı.22 Tem 2018
Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allahu Teala’nın koruması altındadır. (Sabah namazı) o dünyanın tamamından hayırlıdır. Münafıklara sabah ve yatsı namazından daha ağır gelen hiçbir namaz yoktur. İnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi.29 Ağu 2023
Sabah namazında okunan Kur’an, gece ve gündüz melekleri tarafından dinlenir ve şâhitlik edilir. 4.Yani sabah namazında melekler hazır bulunur. Güneşin sarkmasından gecenin kararmasına kadar namazı kıl, fecir vakti (namazda okunan) Kur’an’ı, işte o, şahid olunandır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…