Rukye, İslam dininde, şeytanın veya kötü ruhların etkisini ortadan kaldırmak amacıyla okunan kutsal ayetlerdir. Rukye ayetleri okunurken birçok kişide farklı etkiler oluşmaktadır. Bu etkilerin bazıları fiziksel, bazıları ise psikolojik olabilir.
Rukye ayetleri okunurken öncelikle kişinin kendisine inanması ve bu ayetlerin gücüne olan inancı oldukça önemlidir. İnanç düzeyi yüksek olan kişilerde, Rukye ayetlerinin etkisi daha belirgin olabilir. Bazı insanlar, ayetleri dinledikleri anda bedenlerinde bir enerji hareketi hissedebilirler. Bu enerji hareketi, kötü ruhların etkisiyle mücadele etmek için bedene yeni bir güç verilmesi olarak yorumlanabilir.
Rukye ayetleri okunurken birçok kişide rahatlama ve huzur hissi oluşur. Ayetlerin okunması sırasında zihin, negatif düşüncelerden arınır ve kişi dinginleşir. Bu, stres, kaygı ve depresyon gibi ruhsal sorunları olan kişiler için oldukça etkili bir yöntem olabilir.
Ayrıca, Rukye ayetlerinin okunmasıyla birlikte bazı kişilerde vücutta bir rahatlama hissi de oluşabilir. Ayetlerin titreşimiyle birlikte vücuttaki enerji dengesi sağlanır ve fiziksel ağrılar azalabilir. Özellikle baş ağrısı, migren ve kas ağrıları gibi sorunları olan kişilerde bu etkiler daha belirgin olabilir.
Rukye ayetleri okunduğunda, bazı kişilerde uykusuzluk sorunuyla mücadele etme yeteneği artabilir. Ayetlerin enerji yükseltici etkisiyle uyku kalitesi artar ve kişi daha iyi bir uyku deneyimi yaşayabilir.
Sonuç olarak, Rukye ayetleri okunurken kişilerde farklı etkiler oluşabilir. Bu etkilerin bazıları fiziksel rahatlama, dinginlik hissi ve uyku kalitesinde iyileşme şeklinde olabilir. Ancak, bu etkilerin kişiden kişiye değişebileceği unutulmamalıdır. Önemli olan kişinin kendisine inanması ve ayetlerin gücüne olan inancını sürdürmesidir.
Kur’an-ı Kerim’in ölüm dışında her derde deva olduğuna inanılır. Rukye, herhangi bir hastalığa karşı şifa bulmak ve kötülüklerden korunmak için Kur’an-ı Kerim’den ayetler okumak, Allah’ın isim ve sıfatlarını anmaktır. Birçok derde deva olan Rukye, usulüne uygun olarak yapıldığında caiz kabul edilmektedir.26 Şub 2020
Kur’anı-ı Kerimden ayetler okuyup hasta olan kişiye hafif şekilde üflemek sureti ile hastayı tedavi etmek ve kötülüklerden korumak için yapılır. 5 özelliği olmayan Rukye’nin faydalı ve caiz olmadığı bilinmektedir. Bunlar; 1 Rukye, Kur’an-ı Kerim’den, sünnetlerden veya içinde şirk ve günah olmayan duaları içermelidir.26 Şub 2020
Ayrıca dua okumanın tekniği yoktur; herkes okuyabilir. Ayet el-Kürsi okurken sağımıza ve solumuza üflemek sünnettir.24 Eyl 2022
Rukye, hastalık ve kötülüklerden korunmak veya kurtulmak amacıyla Kur’ân veya dua okuyup üfleme anlamında bir terimdir (İbnü’l-Esîr, en-Nihâye, 2/254.; İbn Manzûr, Lisânü’l-Arab, “rky” md.).
Ayyaş ibni Ebi Rebîa radıyallahu anh, Mekke’de İslam güneşinin doğduğu ilk yıllarda Dâru’l-Erkam’dan önce İslam’la şereflenen bir sahâbi!.. Habeşistan’a hicret …9 Tem 2018
Ebu Cehil, Peygamberimizin (asm) amcası değildir, Ebu Leheb, Efendimizin amcasıdır. Ebu Cehil, İslâm’ın ilk döneminde Peygamber Efendimizin (asm) en azılı düşmanı ve Kureyş’in ileri gelenlerinden biri.9 Ağu 2016
Ebu Cehil, Peygamberimizin (asm) amcası değildir, Ebu Leheb, Efendimizin amcasıdır. Ebu Cehil, İslâm’ın ilk döneminde Peygamber Efendimizin (asm) en azılı düşmanı ve Kureyş’in ileri gelenlerinden biri.9 Ağu 2016
22 Şubat 1966, ö. 5 Ocak 1996) Filistinli komutan. Hamas’ın baş bombacısı ve İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Batı Şeria taburunun lideriydi. Bu sıfatla, el-Mühendis lakabını kazandı. Ayyaş, İsrail-Filistin çatışmasında intihar bombası tekniğini geliştirmesiyle tanınıyor.
Velîd ve Ebû Cehil’in amcazadesi, aynı zamanda Ebû Cehil’in ana bir kardeşidir. Hz. Peygamber daha Dârülerkam’a gitmeden önce müslüman oldu. Müşriklerden ağır işkenceler gördüğü için karısı ile Habeşistan’a hicret etti.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…