Müritler bu şişleri tutarak zikretmeye devam ederken Allah izin vermedikçe hiçbir şeyin insanlara zarar veremeyeceğini göstermek ve inkârcıları hidayete erdirmeyi amaçlarlar.
Ahmed-er Rufâî Hazretleri’nin tasavvuf ve tarikat anlayışı kitap ve sünnete tabi olan bir anlayıştır.29 Haz 2010
Müritler bu şişleri tutarak zikretmeye devam ederken Allah izin vermedikçe hiçbir şeyin insanlara zarar veremeyeceğini göstermek ve inkârcıları hidayete erdirmeyi amaçlarlar.
Hidâyet (hüdâ, hedy) “doğru yola girmek, doğru yolu göstermek” mânasında masdar, “doğru yol, kılavuzluk” anlamında isim olarak kullanılır ve “amaca ulaştıracak yolu gösterme, bu yol için kılavuzluk etme” diye de tanımlanabilir (Kāmus Tercümesi, “hdy” md.; Ebü’l-Bekā, s. 952-953).
Arapça hdy kökünden gelen hidāya(t) هداية “doğru yolu izleme, doğru yol, İslam” sözcüğünden alıntıdır.
Hidayet versin: Allah’ın, kişiye yanış yaptığını ona fark ettirmesi ve ona doğru yolu göstermesi. Hidayet etmek: Doğru yolu görmek, buradan yürümeyi kabul etmek, gerçeğe ulaşmayı sağlayan ilahi irade.23 Nis 2020
Hidayet doğru yolu gösterme, Allah Teala’nın doğru yolunda bulunma ve İslamiyet’i seçerek huzura erme anlamları taşımaktadır. Buna bir örnek vermek gerekirse; ”Önce onu sünnet ettirmiş, Hidayete erdiği için adını da Hadi koymuş ve konağına almış.” Yusuf Ziya Ortaç.29 Mar 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…