Charles Ferdinand Ramuz (24 Eylül 1878 Lozan – 23 Mayıs 1947) İsviçreli yazar. Fransızca yazan Ramuz, Lozan’da doğdu ve aynı yerde üniversiteye gitti. Kısa bir süre Almanya’da yaşadıktan sonra 1903’te Paris’e gitti.
ahmed ziyauddin gümüşhanevi tarafından derlenen, içinde 7101 tane hadis bulunan kitap. ekseriyetle, (nakşi) iskenderpaşa tarikatı tarafından okunur. adı “hadisler deryası” anlamına gelen ve içinde zayıf ve uydurma hadisler bulundurmakla itham edilen hadis derlemesi.30 בדצמ׳ 2012
Hadis, (Arapça: حَدِيث) İslâm Peygamberi’ne atfedilen ve onun sözleri, fiilleri, onaylamaları ve sıfatlarını içeren bilgilerdir.
İsraf eden kişiye “müsrif” denilir.
Kökeni: “İsraf” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça’da “إسراف” (israf) kelimesi savurganlık ve aşırı tüketim anlamına gelir. Örnek Cümle: Su israfı yapmamak için muslukları kapatmalıyız ve suyu dikkatli bir şekilde kullanmalıyız.
İslâm alimlerinden Cürcâni ise israfı, “değersiz bir amaç uğruna fazla mal harcamak, harcamada haddi aşmak, meşru bir konu bile olsa harcanması gerekli olan ölçüden fazlasını harcamak” şeklinde tarif etmektedir (Cürcânî, ts).
İslâm alimlerinden Cürcâni ise israfı, “değersiz bir amaç uğruna fazla mal harcamak, harcamada haddi aşmak, meşru bir konu bile olsa harcanması gerekli olan ölçüden fazlasını harcamak” şeklinde tarif etmektedir (Cürcânî, ts).
Lügatta “haddi aşma, hata, cehalet, gaflet” gibi anlamlara gelen “seref” kökünden türetilmiş olan “israf” kelimesi genel olarak inanç, söz ve davranışta dinin, akıl veya örfün uygun gördüğü ölçülerin dışına çıkmayı özellikle mal veya imkânları meşru olmayan amaçlar için saçıp savurmayı ifade etmektedir (el-İsfahanî, …
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…