1813-1887 arasında yaşamış sufi. Çeşitli sufi üstadlarından ders almış olan ve hayatının büyük kısmını Anadolu ve Rumeli topraklarında geçiren Seyyid Muhammed Nur, Abdülbaki Gölpınarlı tarafından Üçüncü Devir Melamiliği şeklindeki tanımlanan dönemin de öncüsü kabul edilmektedir.
El-Kuds el-Arabi (Arapça: القدس العربي, Türkçe anlamı: “Arap Kudüs’ü”), İngiltere’nin başkenti Londra’da Arapça olarak yayınlanan günlük gazete.
“Seyyid Hoca” lakabıyla da tanınan Seyyid Muhammed Nur, 1228/1813 yılında Mısır’ın başkenti Kahire’de doğmuştur. Babası Seyyid İbrahimü’l-Kudsi tarafından soyunun Muhammed’e dayandığı öne sürülmektedir. Dedesi ise, meşhur veli ve şeyh Bedrü’l-Veli’dir.
Mutasavvıf, üçüncü dönem Melâmîliğinin kurucusu. Melâmet anlayışını benimseyenlerin oluşturduğu tasavvuf akımı ve tarikat. Bir tasavvuf terimi; III. (IX.) yüzyılda Horasan bölgesinde ortaya çıkıp daha sonra bütün İslâm dünyasında yaygınlık kazanan tasavvuf anlayışı.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…