Bunlardan biriside Kasva hikayesidir. Kasva, Hz. Muhammed’in devesinin adı olarak dikkat çeker. Bu devenin çöktüğü yere ise Mescid-i Nebevi yapılmıştır.26 Ağu 2022
Peygamber Efendimizin otlağa yayılan yirmi adet sağmal devesi (203) bulunmaktaydı.7 Tem 2017
Hz. Peygamber’in devesi. Kulağındaki küçük bir kesikten dolayı bu adla anılan gri renkli (şehbâ) dişi bir devedir.
hz muhammed’in devesinin adıdır. hz muhammed, bu deveye kulağı kesik olduğu için kasvâ adını koymuştur.
Hz. Peygamber’in devesi. Kulağındaki küçük bir kesikten dolayı bu adla anılan gri renkli (şehbâ) dişi bir devedir.
Tefekkür, Allah’ın kainattaki muhteşem eserlerine bakılarak ve o eserleri okuyarak yapılmalıdır. Yoksa, Cenab-ı Hakk’ın zatı hakkında tefekkür etmek hatadır. Çünkü, Cenab-ı Hak, hiçbir şekilde suret olarak vasıflandırılamaz ve şekil olarak hayal edilemez.
Tefekkür, İslam dininde günahlarını, evreni, varlıkları, doğayı, yaratıkları, kendini ve Allah’ı düşünmek; Allah’ın yarattığı varlıklardan, evrendeki düzenden ders çıkarmak demektir.
Vahiy meleği ilk vahyi burada iken getirmiştir. Hz. Muhammed’in burayı uzlet için tercih etmesinde kendisin- den önce Mekkelilerden örneklerin bulunması etkili olmuştur. Ayrıca buranın Mekke’ye yakın olmakla birlikte şehrin kalabalık ve gürültüsünden etkilenmeye- cek bir noktada bulunmasının rolü vardır.
Öz: Tefekkür, f-k-r kökünden tefe’ul vezninde türetilmiş bir mastardır. Bir şey hakkında fikir imal etmek manası- na gelmektedir.
PEYGAMBER EFENDİMİZ NASIL TEFEKKÜR EDERDİ? Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem sükûtu ve tefekkürü çok severdi. O’nun bu uzletlerindeki ibadeti; tefekkür etmek, atası İbrahim -aleyhisselam- gibi göklerin ve yerin melekûtundan ibret almak ve Kâbe’yi seyretmekti.14 May 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…