Mi’rac rivâyetlerinin bir kısmına göre Hz. Peygamber Mekke’den semaya yükselmiştir. Bazılarına göre ise Resûlullah (s.a.v.) Mekke’den Kudüs’te bulunan Beytülmakdis’e gitmiş ve oradan semaya yükselmiştir.
Muhammed Kudüs’e gitti mi?
Mi’rac rivâyetlerinin bir kısmına göre Hz. Peygamber Mekke’den semaya yükselmiştir. Bazılarına göre ise Resûlullah (s.a.v.) Mekke’den Kudüs’te bulunan Beytülmakdis’e gitmiş ve oradan semaya yükselmiştir.
Hz Muhammed Mescidi Aksaya nasıl gitti?
Hadisi şeriflerde Peygamberimizin Mescid-i Aksa’nın duvarında peygamberlerin bineklerini bağladığı yere bağladığı Burak isimli bineğinin üzerinde Mekke’den Mescid-i Aksa’ya yapılan bu gece yolculuğunun detayları geçmektedir. Ardından Efendimiz (s.a.v.), Mescid-i Aksa’da namaz kılmış ve oradan göğe yükseltilmiştir.
Peygamber efendimiz neden Mescidi Aksaya gitti?
Bu konuda İsra suresinin birinci ayetinde şöyle buyuruluyor: “Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir.” – Kudüs eskiden beri Peygamberlerin yeri, ümmetlerin kıblesi idi.11 Nis 2019
Peygamber Efendimiz Mescid-i Aksa ya nasıl gitti?
Hz. Enes’in (ra) rivayet ettiği bir hadiste Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: ”Bana Burak getirildi ve Ona bindirilerek Beytü’l Makdis’e getirildim.Onu (yularını) Peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım.Mescid-i Aksa’ya girerek orada iki rekat namaz kıldım.Sonra, göğe yükseltildim.”
Başımıza gelen her şey kader mi?
Demek her şey, başa gelen iyilik ve kötülükler Allah’ın (CC) kader ve kazası iledir.30 Oca 2021
Allah insanın kaderini ne zaman yazar?
Yüce Allah için zaman kaydı yoktur. Allah zamana mahkûm değildir. O’nun ilmi yaşanmış, yaşanacak bütün zaman ve mekânları kuşatır. Yüce Allah anne rahmine düşecek olan herhangi birimizin hayatını, ne yapacağımızı zamana ihtiyaç duymadan bildiği için de buna uygun olarak takdir etmiştir.12 Kas 2010
Kader nedir hadis?
Kader: Varlıkların ve hadiselerin bütün halleri ve vasıfları ile, sebepleri ve şartları ile, haiz olacakları kuvvet ve kabiliyetleriyle, varlık alemine gelecekleri zaman ve mekanlarıyla Cenab-ı Hak tarafından ezelde tayin buyurulması be bir tertip ile kaydedilmesi demektir.
Bir insan kendi kaderini değiştirebilir mi?
İnsan, kaderinin ne olduğunu bilmemektedir. Dolayısıyla insana düşen Allah’ın verdiği akıl, irade ve imkânlar çerçevesinde görevini en iyi şekilde yapma şevki ve gayreti içinde olmasıdır. Allah, ezelî ilmiyle herşeyi bildiği için O’nun ilminde ise bir değişiklik olmaz.
İnsanın kaderi kendi elinde midir?
Kur’an-ı Kerim’de de belirtildiği gibi kader kişinin eğilimlerine, bilinçli tercihleriyle ortaya koyduğu tutum ve davranışlarına bağlıdır. Dolayısıyla insanın kaderi kendisine; kişiliğine, genel davranışlarına ayrılmaz bir biçimde bağlıdır.19 Şub 2023