Ankara Savaşı Köyümüze sınır olan Çubuk Ovası’nda yapılmıştır.Bu Savaşta Yıldırım Bayezıd Han ordusunda yaralanan askerleri Otacı Köyünün bulunduğu mevkiye sahra hastanesi kurarak tedavilerinin yapılmasını sağlamıştır.Bu yüzden köy, Şifa veren yer anlamına gelen OTACI adını almıştır.
Astsubay TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,askerlik Silahlı Kuvvetler Yasası’na göre astsubay meslek yüksekokullarında yetişerek Silahlı Kuvvetlere katılan astsubay çavuştan astsubay kıdemli başçavuşa kadar rütbesi olan asker, gedikli.17 May 2022
çav TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,halk ağzında At, eşek vb. hayvanların erkeklik organı24 May 2022
Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı ”astsubay” olarak yazılır.10 Oca 2023
Hristiyan doktrinlerine göre Yeşua, Kutsal Ruh tarafından hamile bırakılan Meryem adında bir bakireden dünyaya gelmiş, birçok mucize gerçekleştirmiş, ardından Kilise’yi kurmuş ve en sonunda insanlığın günahlarının kefareti için çarmıha gerilerek ölmüş, üç gün sonra da dirilmiş ve tekrar geleceği tarihe kadar göğe …
Meryem (İbranice: מִרְיָם, romanize: Miriyam; Aramice: ܡܪܝܡ, Mariam; Grekçe: Μαρία, María; y. MÖ 18 – MS 30/33), Nasıralı İsa’nın annesi olan Yahudi kadındır. Yeni Ahit’te ve Kur’an’da önemli ve kutsal kişilerden biridir. Meryem Ana ve Bakire Meryem olarak da anılır.
İsa ישוע Yeşua
————–
Etkin yıllar
Dönem
Memleket
Ebeveyn(ler)
Meryem ve İsa’yı betimleyen eski bir İran minyatürü. Meryem’e babasız bir çocuk olan İsa’yı doğuracağı Cebrail tarafından müjdelenmiştir.
Cebrail insan sûretinde Meryem’e göründü. Cebrail, ona kimse dokunmadığı hâlde babasız doğacak olan İsa’yı müjdeledi. Meryem’in hamile olduğu anlaşılınca, o kavminden ayrılarak uzak bir yere çekildi. Meryem, gittiği bu yerde doğum yaptı.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…