Romanya’nın savaşa katılmasıyla Bulgaristan iki ateş arasında kalarak ateşkes istemek zorunda kalmıştır. İkinci Balkan Savaşında yenilen Bulgaristan, Osmanlı Devleti ile İstanbul Antlaşmasını diğer Balkan devletleri ile de Bükreş Antlaşmasını imzalamıştır.10 בספט׳ 2020
İstanbul Antlaşması, 29 Eylül 1913 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu ve Bulgaristan Krallığı arasında II. Balkan Savaşı sonunda yapılmış bir antlaşmadır.
Birinci Balkan Savaşı: Balkan Birliği kazandı ve Osmanlı İmparatorluğu yenildi, Londra Antlaşması imzalandı. İkinci Balkan Savaşı: Bulgaristan yenildi, Bükreş Antlaşması (1913) imzalandı.
Balkan Savaşları’nda Batı Trakya, Doğu Trakya, Ege Adaları, Makedonya, Arnavutluk, Selanik gibi bölgeler kaybedilmiştir. Balkan Savaşı’nın ardından Edirne, Kırıklareli de dahil midye enez hattının batısındaki tüm toprakları Osmanlı Devlet’i kaybetmiştir.9 ביוני 2021
Çatışmaların temel nedeni Bulgaristan Krallığı ile Sırbistan Krallığı’nın Balkanlarda hızlanan yayılma faaliyetleridir. Birinci Balkan Savaşı: Balkan Birliği kazandı ve Osmanlı İmparatorluğu yenildi, Londra Antlaşması imzalandı. İkinci Balkan Savaşı: Bulgaristan yenildi, Bükreş Antlaşması (1913) imzalandı.
Asıl adı Abdülvehhâb bin Ahmed bin Ali el-Hanefî’dir. Saçlarını uzattığı için “Şa’rânî” (saçlı) lakabıyla tanınır. 1492’de Mısır’da doğdu, 1565’te vefat etti. Tahsilini Kahire’de tamamladı.29 באפר׳ 2022
Şafii mezhebinin ünlü alimlerindendir. Mısır’da yetişmiş ve burada hizmet etmiştir. Asıl adı Abdülvehhab’tır. Şa’ranî unvanıyla tanınıp meşhur olmuştur.
ŞA’RÂNÎ الشعراني Ebü’l-Mevâhib (Ebû Abdirrahmân) Abdülvehhâb b. Ahmed b. Alî eş-Şa’rânî el-Mısrî (ö. 973/1565) Mısırlı âlim ve sûfî. 898 (1493) yılında Kahire’nin Kalyûbiye bölgesindeki Kalkaşende’de doğdu.9 בדצמ׳ 2020
Mısırlı âlim ve sûfî. Abdülvehhâb eş-Şa’rânî’nin (ö. 973/1565) tasavvuf ileri gelenleriyle Ehl-i sünnet’in akaid anlayışını uzlaştırmayı amaçlayan eseri.
mısır’da yetişen islam alimi ve evliyanın büyüklerinden. ismi, abdülvehhab olup, babasının ismi ahmed’dir. imam-ı şa’rani ve kutb-i şa’rani lakablarıyla da meşhur oldu. 1493 (h. 898)te mısır’ın kalkaşend kasabasında doğdu, 1565 (h. 973)’de mısır’da vefat etti.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…