Sûresidir, 64 ayetten oluşur ve 18. Cüzde bulunur. 349. Ve 358. Sayfalar arasındadır.
Nur Suresi (Arapça: سورة النّور) Kur’an’ın 24. suresidir. Sure 64 ayetten oluşur. Sure ismini, 35. ayette geçen “nur” kelimesinden almıştır. Medine döneminde indirildiğine inanılır.
Alimlere göre nur suresinin okunması günahların affedilmesi ve Allah’ın rızasını kazanmak için önemlidir. Nur suresini okuyan kişi vesvese ve kimi endişelerinden de kurtulur. Nur suresini özellikle göz ağrısı çekenlerin okuması tavsiye edilir. Ayrıca nur suresini okuyan kişilerin imanı da kuvvetlenir.5 Ara 2023
Mushaftaki sıralamada 24. iniş sırasına göre 102. sûre olan Nûr sûresi 64 âyettir ve Medine’de inmiştir. Adını, 35. âyette geçen “nûr” kelimesinden almıştır. Zina edenlerle evlenmeyi kınayan 3. âyet, hicretin 3. yılında, Recî’ çatışmasında şehid düşen Mirsed ile ilgilidir.30 Nis 2021
Sûresidir, 64 ayetten oluşur ve 18. Cüzde bulunur. 349. Ve 358. Sayfalar arasındadır.
Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde ”tuhmet” şeklinde yazılan kelime, dilimize Arapçadan geçmiştir. Töhmet, herhangi bir mevzuda kabahati bile olmayan birine suç isnat etmek anlamına gelir. Töhmet altında bırakılan kişi, kendisini savunmak ve suçsuzluğunu ispat etmek zorunda kalır. Töhmet ne demek?12 Tem 2021
Suç altında bulunmak, Suçlamak. Töhmet altında olmak, Suçlandırmak.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…