Namaz kılarken eller nereye bağlanır?

Sual: Namazda elleri göbek altına bağlamak bid’at mi? Hayır, bid’at değil sünnettir. Bütün fıkıh kitaplarında, namazda eller göbek altına bağlanır deniyor.

Hz Muhammed namazda ellerini nasıl bağlar?

Resûlullah (s.a.v.), “sağ elini, sol elinin üstüne, (bazen) bileğe, (bazen de) kolunun üstüne koyardı.( Ebu Davud, Nesai, İbn Huzeyme (1/54/2) sahih bir senedle rivayet etmişlerdir. İbn Hibban da sahihtir demiştir (485))… “Sahabelerine de bunu emretmiştir.”.

Hanefi mezhebine göre namazda eller nasıl bağlanır?

Hanefî mezhebine göre erkekler, sağ elin serçe ve baş parmaklarıyla sol elin bileğini hafifçe kavrayarak ellerini göbek altından bağlarlar. Kadınlar ise erkekler gibi sol elin bileğini kavramaksızın sağ ellerini göğüsleri üzerinden sol elleri üzerine koyarlar.

Hanefi mezhebine göre namazda eller nasıl bağlanır?

Namazda eller nasıl bağlanır Diyanet?

Mâlikî mezhebine göre farz namazlarda ellerin bağlanması mekruh, nâfile namazlarda câizdir. Şâfiî mezhebinde erkek ve kadınların sağ ellerini sol elleri üzerine koymaları ve ellerini göğüsleriyle göbekleri arasında bağlamaları, Hanbelî mezhebine göre göbek altından bağlamaları sünnettir.

Namazda eller nasıl durur?

Ehl-i sünnet mezheplerinden Hanefi, Şafii ve Hanbeli mezhebine göre namazda ellerin bağlanması sünnettir. Maliki mezhebine göre ise ellerin yana salınması sünnettir. Hanbelîler ile Şâfiilere göre, elleri bağlamanın şekli şöyledir: Sağ el sol elin bileği üzerine, yahut ona yakın bir yere konur.20 Tem 2022

Leave a Comment