– Mülk Arazi: Kişilerin tam mülkiyetinde bulunan ve sahibinin dilediği gibi tasarrufta bulunabileceği arazilerdir. Mülk arazi dört kısımdan oluşmaktadır. Bunlardan birincisi, köy ve kasabalarda bulunup iskân yerlerinin tamamlayıcısı sayılıp yarım dönümü geçmeyen yerlerdir.
– Mülk Arazi: Kişilerin tam mülkiyetinde bulunan ve sahibinin dilediği gibi tasarrufta bulunabileceği arazilerdir. Mülk arazi dört kısımdan oluşmaktadır. Bunlardan birincisi, köy ve kasabalarda bulunup iskân yerlerinin tamamlayıcısı sayılıp yarım dönümü geçmeyen yerlerdir.
Mülk arazi dört kısımdan oluşmaktadır. Bunlardan birincisi, köy ve kasabalarda bulunup iskân yerlerinin tamamlayıcısı sayılıp yarım dönümü geçmeyen yerlerdir. İkincisi, mîrî araziden ayrılıp temlik edilerek mülk hâline gelen arazilerdir.
Mülk arazi hem rakabesi hem tasarruf hakkı şahıslara ait olan topraktır. Bunun sahipleri arazi üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir; toprağı kullanabilir, hukukî ve tabii semerelerinden faydalanabilir, araziyi satabilir, kiralayabilir, vakıf, vasiyet gibi her türlü hukukî işleme konu edebilir.
Ya Latif (C.c) Lütuf sahibi, her işin inceliklerini bilen, bütün arzuları yerine getiren, her şeye vakıf, inayet ve ihsan sahibi olan anlamına gelmekte. El-Latîf : Her işin inceliğini bilip, hiç umulmadık yoldan kullarına iyilik ulaştıran Latif’tir. El-Latîf : Lütfü ve keremi bol olan O’dur.29 Eyl 2019
El-Latif esması, ayrıntılı her şeyin inceliklerini bilen demektir. Hiç beklenmedik şekilde Allah kullarına iyilik ulaştırandır. Her şeyin en inceliğini bilendir, Yüce Allah sonsuz hikmet sahibidir. Allah sonsuz lütuf sahibidir ve kulları üzerine lütfu bol olandır.17 Nis 2020
Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler de 129 defa “Ya Latif” esmasını namazlardan sonra zikir yapmaktadır. Hastalıklara ve güçlüklere karşı dayanıklı olmak için 129 defa zikretmelidir.17 Nis 2020
El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah’tır. Kuran’ı Kerimde de Allah’ın zengin, kulların fakir olduğu bildirilir. Sık sık Ya Latif esmasını zikredenlerin hanesine bolluk bereket gelir.25 Ağu 2023
Sözlükte “nazik ve merhametli davranmak, iyi muamele etmek” anlamındaki lutf kökünden sıfat olan latîf kelimesi “nazik ve yumuşak davranan, yumuşaklıkla muamele eden” demektir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…