Muhammed Raşid Erol, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından biri olarak bilinir. Hazırladığı birçok proje ve eserle sanat dünyasında iz bırakan Erol, hayatı boyunca edebiyat, resim ve müzik alanında büyük başarılar elde etti. Ancak ne yazık ki, sanatçı hayatının bahardayken beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrıldı.
Muhammed Raşid Erol, 10 Haziran 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sanata olan ilgisi belirginleşti ve yeteneği fark edildi. Erol, aynı zamanda akademik kariyerine de devam etti ve İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümünde eğitim aldı. Eğitimi sırasında birçok ulusal ve uluslararası sergide eserleri sergilendi ve ödüller kazandı.
Muhammed Raşid Erol, sadece resimle sınırlı kalmayarak edebiyatla da ilgilendi. Çeşitli dergilerde şiirler, hikayeler ve makaleler yazdı. İç dünyasının zenginliğini ve duygusal derinliğini eserlerinde yansıtmayı başardı. Ayrıca müzikle de ilgilendi ve birçok şarkı besteledi. Kendine özgü tarzıyla dinleyicileri etkiledi.
Ancak, Muhammed Raşid Erol’un hayatı henüz 35 yaşındayken trajik bir şekilde son buldu. Bir trafik kazasında yaşamını yitiren sanatçı, sevenlerini ve sanat dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. Eserlerindeki derinlik ve özgünlüğüyle tanınan Erol, erken yaşta kaybıyla bir boşluk yarattı.
Muhammed Raşid Erol, sanatıyla iz bırakan, derin duyguları ifade eden ve yeteneğiyle başarıya ulaşan bir sanatçıydı. Hayatının baharında kaybedilen Erol, genç yaşında bile sanat dünyasında etkili olmuş ve iz bırakmış bir kişiydi. Onun yokluğu, sanat camiası ve sevenlerini hala derinden etkilemektedir. Kendi özgün tarzı ve sanatsal vizyonuyla anılmaya devam eden Muhammed Raşid Erol, Türk sanat tarihinde önemli bir yere sahiptir.
Babasından sonra “şeyh” olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde vefat edince Abdulbaki El Hüseyni cemaatin başına geçti.14 ביולי 2023
Nakşbendî/Hâlidiyye tarîkatının XX. asırdaki temsilcilerinden olan Muhammed Râşid Erol, 1993 yılında vefat etmiş ve Menzil köy mezarlığına defnedilmiştir.
Seyyid Muhammed Raşid, 1930 yılında Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde dünyaya geldi. Babası, Gavs-i Bilvaniis Seyyid Abdülhakim el-Hüseynî ve ataları ilim ve tasavvuf ehli olup, seyyidleridir. Hazret, daha çok “Seyda” ve “Sultan Hazretleri” diye anılmıştır.
Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Siyânis köyünde doğdu. Bölgelerinde seyyid olarak tanınan bir şeyh ailesine mensuptur. Dedesi Hâlidî şeyhlerinden Şeyh Muhammed, babası bir süre yaşadığı Bilvânis köyüne nisbetle Gavs-ı Bilvânis unvanıyla tanınan Şeyh Abdülhakim Hüseynî’dir.
Esmaül Hüsna Nedir? İsmin çoğulu olan “esmâ” kelimesi ile “en güzel” anlamındaki “hüsnâ” kelimesinin oluşturduğu bir sıfat tamlaması olan “esmâ-i hüsnâ”, “en güzel isimler” anlamında Yüce Allah’ın bütün isimleri için kullanılan bir terimdir. Kur’an-ı Kerim’de, “Allah, kendisinden başka ilâh olmayandır.
Lâilâhe illâllâhü’l-azîmü’l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü’l arşi’l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü’s-semâvâti verabbü’l-‘ardı verabbü’l-‘arşi’l-kerîm. *”Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”
Allah’ın 99 ismini düzenli okuyan kişinin gönlü yumuşar, insanlara karşı Allah rızası için daha iyi davranır ve güzelliği nasihat eder. Evin bereketlenmesi, duaların kabul edilmesi için Allah’ın 99 ismini her gün ve her an okunması nasihat edilir.6 בדצמ׳ 2022
Esmaül Hüsna (Allahın 99 ismi) gerek okuyan gerekse ezberleyen kulların cehennem ateşinde yanmaktan korunacağı müjdesi verilmiştir. Aynı zamanda her türlü isteğin gerçekleşmesi için okunması tavsiye edilen Allah’ın isimleri, rahmet ve mağfiret dileyen kulların da imdadına yetişmektedir.7 ביולי 2021
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.2 בינו׳ 2024
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…