Categories: Genel

Muhammed Ali ismi kuranda geçiyor mu?

Ali adı Kuran’da geçmektedir. Kuran-ı Kerim’de yüce ulu anlamlarında kullanılmaktadır.27 Eyl 2023

Ali ismini koymak caiz mi?

Ali ismi Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette geçmektedir ve Ali ismini koymak caizdir.

Ali ismi tek başına konulur mu?

Erkek çocuklarına verilen Ali adı tek başına kullanılabileceği gibi iki isimli olarak da kullanılmaktadır. Ali ismi denilince akla dört büyük halifeden birisi olan sahabe Hz. Ali (r.a) gelmektedir.27 Eyl 2023

Allah’ın yasakladığı isimler nelerdir?

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.8 Eki 2012

Günah olan isimler nedir?

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.8 Eki 2012

Ahbar ül Arab ne demek?

Arap literatüründe kabilelerin soyunu inceleyen ilim dalı için kullanılan bir terim. Câhiliye devrinde ve İslâmiyet’in ilk zamanlarında Arap kabileleri arasında cereyan eden savaşlar için kullanılan bir tabir.

Ahbari kime denir?

Haber kelimesinin çoğulu olan ahbâr, bir kavim, kabile veya şahıs, bir ülke, bölge veya şehir, bir hadise vb. hakkında naklolunan bilgiler, sözler ve rivayetlerdir.

Şihab ül ahbâr ne anlatıyor?

Sözlük anlamı “alev” olan şihâb ile ahbârdan oluşan şihâbü’l-ahbâr terkibi “hadis alevleri, hadis kıvılcımları” mânasına gelir. Kudâî, ihtiva ettiği hadislerle eserinin karanlıkları aydınlatıp doğru yolu göstereceği ümidiyle ona bu adı vermiş ve eseri çok tutulduğundan kendisi “müellifü Şihâb” diye anılmıştır.

Sahaifü l Ahbar ne demek?

Sahaifü’l-Ahbâr, 1083 (1673) yılına kadar meydana gelen hadiseleri anlatan bir dünya tarihidir. Müneccim- başı, eserin mukaddimesinde, tarihini yazarken fayda- landığı eserlerin adlarını sayar. Bu eserlerden kırk yedisi Arapça, on yedisi Farsça ve sekizi de Türkçedir.

Ahbariyye nedir?

Ahbâriyye, haber kelimesinin çoğulu olan ahbâra bir nisbet ifadesi olup, dinî konularda nakil ve rivayetlere bağlananlar demektir.

ahmet

Share
Published by
ahmet

Recent Posts

Yugoslavya Federal Cumhuriyeti içerisinde neler yer alır?

Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…

8 months ago

Esnaf olarak ne demek?

Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…

8 months ago

Dua ne demek uzun yazı?

Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…

8 months ago

Beyyine Suresi ne anlama gelir?

Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…

8 months ago

Ruhul Beyan ne tür tefsir?

İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…

8 months ago

Selam ne için okunur?

"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…

8 months ago