Miray ismi, Türkçe kökenli bir isim olup çok sayıda anlama sahiptir. Bu isim, “ay ışığı” veya “ayışığı gibi olan kişi” anlamlarına gelir. “Mira” kelimesi Arapça kökenli olup “gece” anlamına gelirken, “ay” kelimesinin Arapça’da da aynı anlama geldiği bilinmektedir. “Miray” ismi, bu iki kelimenin birleşmesiyle oluşmuş ve anlamını almıştır.
Miray ismi, kız bebeklere verilen popüler bir isim olmakla birlikte, son yıllarda erkek bebeklere de verilmeye başlanmıştır. Bu isim, aynı zamanda birçok kültürde yaygın olarak kullanılan bir isim olup, farklı varyasyonlara sahip olabilir.
Miray ismiyle anılan kişiler genellikle aydınlık ve pozitif bir enerjiye sahiptirler. Ay ışığı gibi parlayan ve herkese sevgi ve sıcaklık yayabilen karakterlere sahip olabilirler. Bu isimle anılan kişiler, genellikle neşeli, dost canlısı ve arkadaş canlısı olurlar.
Miray ismi, aynı zamanda huzur ve mutluluk getiren bir isim olarak da bilinir. Ayışığı gibi aydınlık ve dingin bir atmosfer yaratan bu isim, insanların içindeki karanlığı aydınlatarak pozitif bir etki bırakır. Bu yönüyle Miray ismi, insanların ruhunu ve kalbini aydınlatan bir güç olarak kabul edilir.
Sonuç olarak, Miray ismi Türkçe kökenli olup “ayışığı gibi olan kişi” anlamına gelir. Bu isimle anılan kişiler genellikle aydınlık ve pozitif enerjiye sahip olup, huzur ve mutluluk getiren bir etkiye sahiptirler. Ayrıca bu isim, birçok kültürde yaygın olarak kullanılan ve farklı varyasyonlara sahip olan bir isimdir.
Türk Dil Kurumu’na göre Mesrure isminin anlamı şöyle; Sevinmiş, memnun.27 Ağu 2021
mebrur ol-: “İnşallah hayatın boyunca mebrur ve mağrur olursun, benim tatlı kızım.” (BÖY, s. 47) TS içinde yer almayan bu Arapça kökenli sözün anlamı ‘beğenilen, makbul, övünülen’dir.
Miray ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir ve Miray ismini koymak caizdir.
Eyyûbî hükümdarı (1218-1238). Eyyûbî hükümdarı (1200-1218). Haçlılar’a karşı mücadelesiyle tanınan İslâm kahramanı, Eyyûbîler hânedanının kurucusu ve ilk hükümdarı (1171-1193).
Eyyûbîler’in Halep kolu hükümdarı (1186-1216). Haçlılar’a karşı mücadelesiyle tanınan İslâm kahramanı, Eyyûbîler hânedanının kurucusu ve ilk hükümdarı (1171-1193). Eyyûbî hükümdarı (1186-1196).
Eşref Musa veya Melik Eşref Musa (Tam ismi: “Melik Eşref Muzaffereddin Musa bin Nasır Yusuf bin Mesud Yusuf”) (d.1240 – ö.1254) çocuk yaşında Emir Aybeg tarafından ismen son Eyyubiler Mısır Sultanı olarak 1250-1254 döneminde Mısır Sultanı olarak tahta geçirilmiş ve tahttan indirilmiş hükümdar.
Muazzam bin Adil (Tam ismi: Melik Muazzam Şerafeddin İsa bin Adil) (1176 – 1227), 1218-1227 döneminde dördüncü Eyyubiler Suriye Sultanı olarak hüküm sürdü.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…