En yaygın hukukî işlemi ve borç kaynağını ifade eden bir hukuk terimi. Yetkisi olmadan başkası adına hukukî işlemde bulunan kimse anlamında fıkıh terimi.
Mevkuf olmak ne demek?
Bir ibadetin veya hukukî işlemin, vasıf ve şartlarındaki eksiklik ve bozukluk sebebiyle hükümsüz olması anlamında fıkıh terimi.
Dinde mevkuf ne demek?
Mevkuf akit, hüküm ve sonuçlarını doğur- ması ilgili ve yetkili şahsın icazetine bağlı olan akittir. Diğer bir ifadeyle mevkuf akit, icazete kadar hükmü askıda olan akittir.
Mevkuf hukukta ne demek?
Mevkûf, tutuklama kararı verilen. Kendisini oluşturan gerçek kişilerin üzerinde ve onlardan bağımsız bir varlığı ve belirli bir amacı bulunan.
Mevkuf ne anlama gelir?
Sözlükte “vakfetmek; dikilmek, durmak; durdurmak” gibi anlamlara gelen vakf kökünden türemiş bir ism-i mef’ûl olan mevkūf “durmuş; durdurulmuş” demektir.
Allah’ın mütekebbir isminin anlamı nedir?
Sözlükte “büyük ve cüsseli, ulu ve yüce olmak” mânasındaki kiber kökünün “tefe”ul” kalıbından türeyen mütekebbir “büyük, ulu” anlamına gelir.
Allahu mütekebbir ne demek?
El mütekebbir esmasının anlamı büyüklük ve ululuk sahibi Allah olmaktadır. En büyük ve en ulu yaratıcının Allah olduğu anlaşılmaktadır. El mütekebbir ismi şerifi Kuranı kerimde birçok ayette geçmektedir. Allahu Teala’nın güç sahibi en büyük ve yüce olduğunu belirtmektedir.25 Ağu 2023
Ya mütekebbir ne zaman okunur?
El mütekebbir ismini anlamını bilerek kalben zikretmek sıkıntıların yok olmasına huzura kavuşmaya ve dileklerin gerçekleşmesine vesile olmaktadır. El mütekebbir esması sabah namazından sonra veya perşembe günleri okunması faziletlerini elde etmek için okunmalıdır.25 Ağu 2023
Ya muktedir ya mütekebbir ne demek?
– Allah’ın 99 isimlerinde biri olan El muktedir’i okunduğunda kişi saygı duyulan bir makama erişir ve insanlar tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişi olur. El – Mütekebbir esması sadece Allah’a yakışır. Büyüklük taslayan insanlar kibir ehli olurlar. İlk kibir yapan şeytan olmuştur.25 Şub 2022
El mütekebbir ne demek Diyanet?
el-Mütekebbir (الْمُتَكَبِّرُ) : Büyüklüğünü izhar eden, son derece ulu, yüce.