15 Haziran 1942’de Mevdudî tekrar Hindistan’a döner, Pakistan’ın kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 1947’de burada kaldı. Pakistan’ın kuruluşundan sonra 29 Ağustos 1947’de Lahor’a geldi ve ömrünün sonuna kadar burada yaşadı.
Mevdûdî’nin eserlerinin büyük çoğunluğu Urduca yazılmıştır. A) Tefsir, Hadis ve Siyer.
Tefhimu’l Kur’an (Urduca: تفہيم القرآن), İslâm âlimi Ebu’l A’lâ el-Mevdudî tarafından yazılmış altı ciltlik Kur’an’ın çevirisi ve tefsiri. Eser 1942 yılında yazılmaya başlandı ve 1972 yılında tamamlandı.
Tefhîmu’l-Kur’ân, rivayet tefsiri olmaktan ziyade Kur’ân âyetlerinin dirayete göre yorumlandığı bir tefhîm (kavrayış) çalışmasıdır.
Cemaat-i İslamî’nin merkezini de Pakistan sınırı içinde olan Lahor’a taşıyarak faaliyetlerinde burada devam etti. Pakistan devleti Mevdûdî’nin siyasi faaliyetlerini devletin güvenliği açısından tehlikeli bularak 1948 onu yirmi ay hapse mahkum etti.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…