Oğuz Kağan Destanı’ndaki Oğuz Kağan ile aynı kişi olduğu düşünülmektedir. Babası Teoman’dır. Kendisi Baideng Muharebesi sırasında Han Hanedanlığı’nı yenmiş ve vergiye bağlamıştır.
Mete veya Mao-tun MÖ 234 – MÖ 174), MÖ 209 – MÖ 174 arasında hüküm sürmüş Büyük Hun İmparatorluğu hükümdarıdır. Oğuz Kağan Destanı’ndaki Oğuz Kağan ile aynı kişi olduğu düşünülmektedir. Babası Teoman’dır.5 Mar 2021
209 – M.Ö. 174 arasında hüküm sürmüş Asya Hun İmparatorluğu hükümdarı olan Türk-Hun hükümdardır. Oğuz Kağan Destanı’ndaki Oğuz Kağan ile aynı kişi olduğu düşünülmektedir. Babası Teoman’dır.
Ancak Mete Han ile birlikte güçlü ve disiplinli bir devlet teşkilâtına kavuşan Türkler Çin Devleti için korkutucu olmaya başlamıştır. Türkler’in atası sayılan Mete için Çin kaynakları “Mo-tun” ismini kullanmışlardır. M.Ö. 209’da hükümdar olan bu efsanevî şahsiyet ile Hunlar en parlak dönemlerini yaşamışlardır.
Eserde, Mete Han’ın babası Teoman’ı öldürerek tahta geçmesi önemli hususlardan bir tanesidir. Mete’nin babası Teoman (MÖ, 221-209) tarihlerinde tahta bulunmuştur. Mete, Teoman’ın büyük oğludur. Sonra Teoman bir başka kadınla evlenir ve bu kadından da bir oğlu olur.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…