İskenderpaşa’da göreve başladı Mahmud Efendi’nin kıldırdığı cenazesi o zamana kadar İstanbul’un nadir gördüğü kalabalıklardan birine şahitlik ederek Süleymaniye Camii’ne defnedildi. Vefat ettiği gün Mehmet Hoca’nın takvim yaprağında Hz.13 Kas 2017
İskenderpaşa Cemaati Daha sonra İskenderpaşa Camii’nde imamlık ve hatiplik yapmaya başladı. Burada da Mahmud Esad Coşan hocayı yetiştirdi. Çevresince çok sevilen ve vaazları ilgiyle izlenen Kotku’nun tebliğ misyonu cemaati mensuplarınca benimsenerek cemaate dönüştü.
Mehmed Zahid Kotku kalmak üzere 1979 yılında gittiği, Hicaz’dan 1980 yılında ağır hastalıkları sebebiyle geri dönmüş, 13 Kasım 1980’de ölmüştür. 14 Kasım 1980 günü Süleymaniye Camii’nde çok kalabalık bir topluluğun eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Süleymaniye Camii haziresine defnedilmiştir.
Mehmed Zahid Kotku Efendi Hazretleri miladi 1897 yılında Bursa’da doğdu. Ana ve babası Kafkasya’dan göçüp Bursa’ya gelmişlerdi. Dedeleri, Kafkasya’daki Şirvan’a bağlı Nuha’dandır. Eski bir hanlık merkezi olan Nuha’nın halkı Müslümandır ve Azeri Türkçesi ile konuşurlar.
Cemaat bünyesinde birçok ünlü isim yetiştirmiş olup Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Recai Kutan, Korkut Özal, Cevat Ayhan, Ahmet Tekdal, Akif Gülle, Hasan Hüseyin Ceylan, Temel Karamollaoğlu, Nevzat Yalçıntaş gibi siyasetçiler bunlardan bazılarıdır.
Hiç şüphesiz tam bir ilimle kendilerine (yaptıklarını) anlatacağız ve biz (onlardan asla) uzak değildik. Sonra da, tüm yaptıklarını şaşmaz ve kesin bir bilgi ile onlara bildireceğiz. ÇünküBiz, her an onların yanındaydık ve olup bitenlerden asla habersiz değildik! Onlara bilgi ile anlatırız.
A’raf suresi (Arapça: سورة الأعراف), İslam dininin kutsal kitabı Kur’an’ın yedinci suresidir. Sure 206 ayetten oluşur. Sure, ismini 46. ve 48. âyetlerinde geçen yüksek yerler, yüksek mevkiler anlamına gelen “el-A’râf” kelimesinden almıştır.
Hiç şüphesiz tam bir ilimle kendilerine (yaptıklarını) anlatacağız ve biz (onlardan asla) uzak değildik. Sonra da, tüm yaptıklarını şaşmaz ve kesin bir bilgi ile onlara bildireceğiz. ÇünküBiz, her an onların yanındaydık ve olup bitenlerden asla habersiz değildik! Onlara bilgi ile anlatırız.
Deprem felaketinin ardından gündem olan Kuran’ın 7. suresi Araf Suresi’nin 4. Ayetinin ne anlattığı merak ediliyor. Depremin ilk günü 7.4 büyüklüğünde açıklanan daha sonra 7.7 olarak güncellenen deprem sonrasında enkaz altındakiler için dualar edilmeye devam ediliyor.11 Şub 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…