Medine’nin bilinen en eski adı Yesrib olup bu adın, buraya ilk yerleşen kişi olduğu rivayet edilen Yesrib b. Vâil b. Kâyine b. Mehlâbil’in isminden geldiği kaydedilmektedir (Semhûdî, I, 156). Şehrin adı Batlamyus ve Bizanslı Stephanus’ta Iathrippa olarak verilmiştir (EI2 [İng.], V, 994).
– Mescid-i Nebevî
– Uhud Dağı ve Kabristanı
– Yedi Mescidler.
– Mescid-i Kıbleteyn.
– Kuba Mescidi (Müslümanların inşa ettiği ilk mescid)
– Hamza Mescidi.
– Ali Mescidi.
– Cennet-ül Baki (Kabristan)
Günümüz Suudi Arabistan’ı eskiden esas olarak dört ayrı tarihi bölgeden oluşuyordu: Hicaz, Necd ve Doğu Arabistan’ın (El-Ahsa) ve Güney Arabistan’ın (Asir) bölgeleri.
Valilik Nüfus
————- ——-
Medine 995,619
El Hunakiyah 52,549
Mehd El Tahab 53,687
El Ula 57,495
15 Mart 1973 tarihinde resmi bayrak olarak kabul edilmiştir. Ülkede toplam 105 şehir bulunuyor. En önemli şehirleri arasında Müslümanlar için kutsal olan Mekke ve Medine yer almaktadır. 1.200 kilometrekarelik alana sahip Mekke’nin diğer adı Mekke-i Mükerreme’dir.2 בינו׳ 2024
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…