Maun Suresinin Özellikleri 7 ayetten oluşan Maun Suresi, surelerin iniş sırasına bakıldığında 17. sırada inen suredir. Kuran-ı Kerim’de ise 107. sırada yer alan suredir. Kafirun Suresinden önce ve Tekasur suresinden sonra inmiştir. Surenin 4, 5, 6 ve 7. ayetlerinin Medine’de indiği rivayet edilmektedir.25 Eyl 2020
Maun Suresinde Söz Edilenler Hesap günü ve ahireti inkar eden kişilerden bahsedilir. Yoksul, düşkün ve fakirlere yardım eli uzatmayan ve onları doyurmayanlardan bahsedilir. Yetim ve öksüzleri dışlayanlardan söz edilir. Dinin gereği olan ibadetleri başkalarına gösteriş yapmak için yerine getirenlerden söz edilir.25 Eyl 2020
Adını son âyetindeki “mâûn” kelimesinden alır. Bu kelime “zekât; komşular arasında sıkça ödünç alınıp verilen çeşitli ev eşyası” anlamlarına gelmektedir (aş.bk. ). “Eraeyte, Dîn, Tekzîb, Yetîm” sûresi olarak da adlandırılır.
Bu âyetin, Mekke müşriklerinden olan ve kıyameti inkâr eden Âs b. Vâil hakkında nâzil olduğu rivayet edilmektedir. Daha sonra, dini asılsız saymanın insanın ahlâkında meydana getirdiği olumsuz etkilere yetimlere karşı şefkatsiz davranıp onları hor görme örneğiyle vurgu yapılır.
Maun Suresi Kaçıncı Sayfada ve Kaç Ayetten Oluşur? Maun Suresi Kur’an-ı Kerim’in 107. suresidir. 30. yani son cüzde yer alır. Kısa surelerin bulunduğu son sayfalardan 602. sayfadadır. 7 ayetten oluşan surede hesap ve ceza gününü yalanlayan ve amellerini gösteriş için yapan kişilerden bahsedilir.29 Haz 2021
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…