Namaz kılmak, İslam’ın farz ibadetleri arasındadır. Maun suresi de namazda okunan surelerden birisidir. Maun suresi okunuşu, “Eraeytellezi yükezzibü biddîn” şeklinde başlar. Kur’an-ı Kerim’in 107. suresi olan Maun suresi, ceza ve ve mükâfat günün inkâr eden kimselerden söz etmektedir.
Maun suresi, ilk ayeti olan “Era’eytellezî yükezzibü biddîn” ile başlar.
Ma’un Suresi (Arapça: سورة الماعون) Kur’an’ın 107. suresidir. Sure 7 ayetten oluşur. Tekasür Suresi’nden sonra Mekke’de indirildiğine inanılmakta olup sure ismini son ayetinde yer alan “zekât; komşular arasında sıkça ödünç alınıp verilen çeşitli ev eşyası” anlamına gelen “Ma’un” kelimesinden alır.
Mâun kelimesi Zekat ve yardım anlamına gelmektedir. Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.22 Eyl 2023
Maûn, yardım ve zekât demektir. Namaz surelerinden biri olarak bilinir.22 Eyl 2023
Türkçe’ ye pek çok dilden geçmiş bulunan kelime bulunmaktadır. Bu nedenle kavram karışıklığı yaşanabilmektedir. Izdırap sözcüğü Arapça dilinden dilimize katılmış bulunmaktadır. TDK sözlük kayıtlarında Istırap; acı, üzüntü ve sıkıntı şeklinde görülmektedir.16 Ağu 2022
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Izdırap kelimesi ”zarb” sözcüğünden türetilmiştir. Zarb bir şeye şiddetli bir şekilde vurmak anlamına gelirken, ızdırap da kalpte şiddetli bir şekilde hissedilen acı, keder ve hüzün demektir.13 Eki 2021
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Izdırap kelimesi ”zarb” sözcüğünden türetilmiştir. Zarb bir şeye şiddetli bir şekilde vurmak anlamına gelirken, ızdırap da kalpte şiddetli bir şekilde hissedilen acı, keder ve hüzün demektir.13 Eki 2021
Arapça kökenden gelen ve acı, üzüntü, keder anlamını taşıyan “ıstırap” yerine TDK sözlüğünde “ızdırap” denilmesi, edebiyatçılar tarafından eleştiri konusu yapıldı9 May 2016
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…