Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre bazı hadisler baz alınarak livata yapan kişi evli olsun ya da olmasın recmedilmesi gerekir. Hanefiliğin kurucusu Ebu Hanife’ye göre ise livata ile zina birbirinden ayrıdır ve dolayısıyla cezaları da aynı olamaz.
Hangi sebeple olursa olsun, bu işi yapan ve yaptıran lanetlenmiştir. Derhal tevbe etmelidir! Cenab-ı Hak, tevbe edenlerin tevbesini kabul eder.
(Müslüman değilsen Müslüman ol, günahkârsan tevbe et, önceki hâlinden dolayı ümitsiz olma! Allahü teâlâ tevbe edilip bir daha yapılmayan her günahı affeder) demektir.
Gönüllü eşcinsel ilişki livata olarak adlandırılabilir. Dolayısıyla livata çok failli bir suçtur. Maddi veya mefruz cebir varsa ırza geçme (ağır cinsel saldırı) olacağı için eşcinsel (anal) ilişki şeklinde olsa bile livata olarak adlandıramayız. Kur’an Yolu, III/183-184.
Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunmaya Livata denir. Islâm dininde zina, fahişelik gibi bir hayasızlık örneğini teşkil eden livâta da kesinlikle yasaklanmıştır.
Kâbe’nin etrafında usulüne uygun biçimde dönmek anlamında fıkıh terimi. DOSYASINDA YER ALMAKTADIR. İhramlı olarak Kâbe’yi tavaf edip Safâ ile Merve arasında sa’y yapmak suretiyle eda edilen ibadet.
Çünkü gökler yedi kattır, insandaki nefis de yedi tanedir. Her dönüşte bir merhale, bir menzil aşılarak yedi kat göklerin üstüne çıkmak, maddî âlemin üstüne yükselmek demektir. Ayrıca iç dünyamızda yedi basamaklı olan nefsin en aşağı basamağından en üst basamağına yükselmesidir.25 Ara 2023
Resulullah (s.a.v) buyurdu: Kişi Beytullah’ı tavaf etmek isteyince Allah’ın rahmetine dalmaya başlar, tavafa girdiğinde ise Rahmet-i ilahiye onu kaplar.Sonra ayağını her indirip kaldıdığında mutlaka Allahu Teala ona her adımda beş yüz sevap yazar,beş yüz günahını siler ve o kişi beş yüz derece yükseltilir.
Bir şeyin etrafında dönmek veya dolaşmak anlamına gelen tavaf; Hacer-i Esved’in hizasından başlayarak Kabe-i Muazzama’nın (sol tarafımıza alınması suretiyle) etrafında yedi defa dönmektir. Kabe’nin etrafındaki her bir dönüşe şavt denir. Yedi (7) şavt toplamda bir tavaf eder.
Resulullah (s.a.v) buyurdu: Kişi Beytullah’ı tavaf etmek isteyince Allah’ın rahmetine dalmaya başlar, tavafa girdiğinde ise Rahmet-i ilahiye onu kaplar.Sonra ayağını her indirip kaldıdığında mutlaka Allahu Teala ona her adımda beş yüz sevap yazar,beş yüz günahını siler ve o kişi beş yüz derece yükseltilir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…