Sonra müezzin Hayye alelfelâh ” dediği vakit o da “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” derse, sonra, Allahu Ekber, Allahu Ekber” dediğinde o da Allahu Ekber, Allahu Ekber” derse, sonra müezzin Lâ ilâhe illallah”dediği vakit, o da bütün kalbiyle La ilâhe illallah” derse, Cennete girer “buyurdular” (Müslim, Salât, 12).
Her gün La havle’yi 100 defa okursanız… Peygamber Efendimiz (s.a.s), darda olan kulların Allah’ın rahmetini kazanması için okumasını tavsiye eden duadır. Kişinin sabrının sınandığı, sınırlarının zorlandığı anlarda nefsine uymayarak yanlış bir şey yapmaması için zikredilir.26 Oca 2023
Çünkü bu mübarek kelimeler, bir zikir (Cenab-ı Hakk’ı anma ve dile getirme) cümle ve kelimeleridir. Yine bu mübarek kelimeleri rüya da okuduğunu gören ki¬şinin, mal ve nimet sahibi olacağına ve Cenab-ı Allah’ın koruması altında bulunduğuna ve kötülerin şerrinden ve zararından kurtuluşta olacağına işaretle yorumlanır.
ABDESTSİZ VE BAŞI AÇIK DUA OKUNUR MU? Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.6 Eki 2022
‘La Havle Vela Kuvvete’ ara düşen, kendini sıkışmış hisseden herkesin gücünü Allah’tan alması, Allah’ın kuvvetine ve merhametini sığındığı gösteren zikirdir. Duasının gücüyle kişinin maddi manevi kendini toparladığına, Allah’ın rahmetinin ve bereketinin o kişi üzerinden çekmediğine rivayet edilmektedir.26 Oca 2023
– Zemzemi kıbleye yönelerek üç nefeste içmek de sünnet veya müstehabdır. – Zemzemden kanasıya kadar içmek müstehabdır. – Zemzemi oturarak içmekte bir sakınca olmadığı gibi, ayakta durup içmekte de bir sakınca yoktur. – Zemzem içerken besmele çekmek ve içtikten sonra Allah’a hamd etmek sünnettir.29 Ara 2017
Peki, zemzem suyu neden ayakta içilir? Hz. Muhammed zemzem suyunu içerken ayakta olduğu için bu suyu içenlerin ayakta içmesi görülmektedir.
Kabe’nin 20 metre kadar doğusunda yer alan, Makam-ı İbrahim’e yakın bir konumda bulunarak tavaf alanının altındaki kuyudan çıkarılan kutsal suya zemzem suyu denmektedir.
Zemzem (Zemzem kuyusu, Arapça:زمزم), Suudi Arabistan’da Mekke’de Kâbe’nin 20 m doğusundaki su kaynağı ve kuyusu. Hac ve Umre ziyaretleri sırasında milyonlarca Müslüman tarafından içilmekte ve hediye edilmek üzere memleketlerine götürülmektedir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…