Kümbet ve türbeler, ileri gelen şahsiyetler için yapılmış olan mezar anıtlarıdır. Aslında Türklerde İslamiyet öncesinde başlayan bir olgudur bu.15 ביוני 2019
Kümbet, Anadolu Selçuklu Hanedanı zamanında yapılan kendine özgü yapısı olan anıt mezarlardır. Genellikle büyük devlet ve din adamları için yapılmıştır.
Kime ait olduğu kesin bilinmemekle beraber Emir Saltuk’a ait olduğu düşünülmektedir.. Kümbet, dıştan onikigen, içten silindirik planlı ve iki katlı olup içten kubbe dıştan konik külahlıdır.
Kümbet yaylası, Giresun iline bağlı Dereli ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Giresun’a yaklaşık 60 km, Dereli kasabasına ise 26 km uzaklıkta olup, 1750-1950 m yükseltiler arasında kurulmuştur.
İslam kültürü çerçevesinde 9. yüzyıla kadar mezar anıtına rastlanılmaktadır. Müslümanların ölülerini gömdükleri binalara kümbet veya türbe denilir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…